Gadgets

Šta Xiaomi, Oppo, Google i Samsung imaju zajedničko u 2021?

Šta Xiaomi, Oppo, Google i Samsung imaju zajedničko u 2021?
Foto: Printscreen | Šta Xiaomi, Oppo, Google i Samsung imaju zajedničko u 2021?

Kineske kompanije Oppo i Xiaomi, kao i američki internet gigant Google, za ovu godinu planiraju proizvodnju svojih modela pametnih telefona sa ekranom na preklop.

Tu informaciju, koja se prvi put pojavila u decembru prošle godine, sada je potvrdio južnokorejski sajt The Elec, koji navodi da fleksibilne ekrane za Oppo, Xiaomi i Google razvija kompanija Samsung.

Prema informacijama koje prenosi GSM Arena, Oppo razvija uređaj koji će se preklapati po horizontalnoj osi (kao Motorola Razr i Samsung Galaxy Z Flip). Uređaj će imati manji eksterni ekran veličine između 1.5 i 2 inča, što sugeriše da će glavni displej imati veliku dijagonalu kada se otvori.

Za razliku od ranije prikazivanih koncepata (čiji se ekran sa spoljne strane "obmotavao" oko uređaja), Xiaomi planira uređaj sa ekranom koji se preklapa na unutra. Novi displej, na kome se radi u saradnji sa kompanijama Samsung i CSOT, će imati dijagonalu od 8,02 inča. Xiaomijev uređaj bi trebalo da ima i spoljni ekran od 6,38 inča.

O novom telefonu sa savitljivim ekranom koji dolazi iz Google-a nema mnogo informacija. The Elec navodi da Samsung razvija OLRD ekran za Google, koji bi mogao da ima dijagonalu od 7,6 inča.

Samsung je trenutno vodeći proizvođač pametnih telefona sa fleksibilnim ekranima, od koga bi tokom ove godine mogla da se očekuju bar tri nova "savitljiva" modela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije