Gadgets

Stigle prve žalbe na nove iPhone uređaje

Stigle prve žalbe na nove iPhone uređaje
Foto: Ilustracija | Stigle prve žalbe na nove iPhone uređaje

Appleovi najnoviji i najskuplji telefoni su napokon u rukama brojnih korisnika, a s odlaskom prvih uređaja stigli su i prvi prigovori.

Ovaj put korisnici se žale na slab signal.

Ako je vjerovati stotinama nezadovoljnih kupaca, Appleov najnoviji i najskuplji telefoni iPhone XS i XS MAX imaju problema s pronalaženjem mreža. Uređaj, prema svjedočenju brojnih korisnika Apple Support foruma i Reddita, naglo gubi Wi-Fi signal, kao i mobilni signal - i to bez očiglednog razloga.

Ovo je dosta zanimljiv bug koji zbilja nismo očekivali, s obzirom da novi iPhone čak estetski pati zbog ugradnje još jedne 'crte' za antenu, ali prema svemu sudeći, ni ona nije dovoljna. Tehno stručnjaci pretpostavljaju da je za pometnju i slab signal odgovoran sam uređaj, a ne lokalna mreža (kao što se prvobitno pretpostavljalo).

Po njima ovaj problem uzrokuje ili softver ili sam hardver antene. Ako je riječ o softverskoj grešci, Apple će je riješiti jednostavnim updateom. Ako je riječ o neispravnoj anteni, pred nama bi mogla da bude prava mala katastrofa za Apple koja uključuje velik broj vraćenih telefona.

Šta god bilo, Apple trenutno mudro šuti, ali nekako nam se čini da na odgovor nećemo morati da čekamo dugo. U svakom slučaju, postoji šansa da se zaista ne radi o prevelikom problemu.

(Tportal.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije