Gadgets

Švedski veteran u CS:GO završava igračku karijeru

Švedski veteran u CS:GO završava igračku karijeru
Foto: Printscreen/YouTube | Švedski veteran u CS:GO završava igračku karijeru

Kapiten čuvenog Ninjas in Pyjamas (NIP) sastava, koji je dominirao u početnim godinama CS:GO-a, Ričard ”Xizt” Landstrom, je odlučio da se penzioniše u svojoj 30. godini i da tako stavi tačku na svoju 12 godina dugu igračku karijeru.

Počeo je svoju karijeru igrajući Counter Strike 1.6, gdje je nastupao za nekoliko manjih ekipa prije nego što je potpisao za H2K, Lions i Fnatic.

U dresu Fnatic je proveo dvije godine, a onda prelazi na CS:GO i počinje da nastupa za NIP.

Igrajući za Švedsku ekipu je uspio da postigne rezultate o kakvim mnogi mogu samo da sanjaju. Uspkeli su da postave rekord po broju uzastopnih pobkeda, koji i dan danas niko nije uspio da obori, a to je skor od nevjerovatnih 87-0.

U tom periodu su osvojili mnoštvo trofeja od kojih je definitivno najveći ESL One u Kelnu, jedini Major kojeg se domogao.

2018. godine napušta NIP i potpisuje za Faze Clan kao izmjena. Zadržao se samo mjesec i po dana u evropskoj ekipi, ali je za to vrijeme uspio da se domogne još jednog velikog trofeja.

Ubrzo nakon toga ponovo potpisuje za Fnatic, gdje se zadržao nešto više od godinu dana. Polako je bilo evidentno da se njegovoj igračkoj karijeri bliži kraj, ali je zatim potpisao za Dignitas, gdje se udružio sa starim saigračima, Forestom, Fribergom i Get Rightom.

Nije imao mnogo uspjeha u toj ekipi, a svoj posljednji profesionalni meč je odigrao prije tačno godinu dana.

”Moja karijera je imala uspone i padove, ali kada se okrenem shvatam da je to bilo jedno nezaboravno iskustvo”, napisao je Xizt u poruci, zahvaljujući se svim fanovima na dugogodišnjoj podršci.

Iako je završio svoju igračku karijeru, veteran je potvrdio da ima još mnogo toga da pruži industriji, zbog čega ćemo ga vjerovatno uskoro vidjeti u ulozi trenera ili analitičara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije