Gadgets

Telefoni određuju koliko smo zadovoljni nekim proizvodom

Telefoni određuju koliko smo zadovoljni nekim proizvodom
Foto: N.N. | Telefoni određuju koliko smo zadovoljni nekim proizvodom

WIPO organizaccija za patentiranje je 9. avgusta objavila patent pod nazivom "Uređaj i metod za preporučeni proizvod", a podnio ga je Samsung Electronics. Patent opisuje metod baziran na vještačkoj inteligenciji, koji može da odredi korisnikovo zadovoljstvo određenim proizvodom.

Uz pomoć ekspresije lica, odgovora glasom ili gestikulacije korisnika, telefon će moći da odredi koliko je korisnik zadovoljan određenim proizvodom. Bazirano na ovim rezultatima, davaće se preporuke, a u ovom trenutku patent je specifično namijenjen izboru odjeće. Moguće je prepoznavatio šest tipova ekspresije, od "tužnog" do "srećnog". Nakon što kamera skenira lice i tijelo korisnika, telefon će moći da prikaže odjeću kao da je korisnik nosi.

Preporuke će takođe biti bazirane na polu, težini i godinama korisnika, kao i na njegovoj istoriji kupovine. Ostali elementi AI sistema, koji se uzimaju u obzir, su profesija korisnika, odjeća koju korisnik nosi i zarada koju ostvaruje.

Sistem vještačke inteligencije je takođe sposoban da nauči kakvu vrstu odjeće korisnik preferira. Pored ovoga, mobilni uređaj bi bio u stanju da prikazuje najnižu i najvišu cijenu proizvoda, omogućavajući korisnicima da direktno kupuju proizvode.

(benchmark.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije