Gadgets

TikTok potvrdio da njihovi zaposleni mogu odlučiti šta će postati viralno

TikTok potvrdio da njihovi zaposleni mogu odlučiti šta će postati viralno
Foto: Pixabay | TikTok potvrdio da njihovi zaposleni mogu odlučiti šta će postati viralno

Jamie Favazza, glasnogovornik TikToka, potvrdio je za Forbes da neki od njegovih američkih zaposlenih imaju mogućnost isticanja sadržaja kako bi "uveli slavne osobe i kreatore u usponu u TikTok zajednicu".

Prema navedenom izvještaju u pitanju je posebno dugme naziva "Heating" koji se može koristiti za postavljanje određenih videozapisa na korisničke stranice "Za vas" u mobilnoj aplikaciji. Na taj bi se način zaobišao standardni TikTokov algoritam zadužen za organsku promociju sadržaja, prenosi UNA.

Tako promovisan sadržaj nema posebnu oznaku kao što je slučaj kod oglasa ili sponzorisanih postova nego se prikazuje jednako kao i bilo koji drugi sadržaj koji bi inače algoritam odabrao.

Iako Favazza tvrdi da je samo 0,002 odsto videozapisa promovisano na taj način neki interni izvještaji pokazuju da takvi videozapisi čine 1 do 2 odsto ukupnih dnevnih pregleda videozapisa.

Navodno je bilo i incidenata u kojima su zaposleni promovisali videozapise prijatelja, partnera, pa čak i vlastiti sadržaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije