Gadgets

Pratite nas na Google news

Tokom naredne godine stižu čak četiri 5G iPhone-a?

Tokom naredne godine stižu čak četiri 5G iPhone-a?
Foto: Pixabay | Tokom naredne godine stižu čak četiri 5G iPhone-a?
N.N.

Apple je preskočio implementiranje 5G tehnologije na posljednjoj generaciji svojih telefona.

Za kompaniju ovo ima smisla jer je tehnologija relativno nova, a Apple je obično poznat po tome da koristi već isprobanu i testiranu tehnologiju (kompaniji je bilo potrebno izvjesno vrijeme da implementira i 4G). Međutim, očekuje se da će tokom 2020. godine Apple konačno prihvatiti 5G.

Ovo je ranije sugerisao i analitičar Ming-Chi Kuo, koji ističe da bi Apple tokom 2020. godine mogao objaviti do tri 5G iPhone-a. Međutim sada prema navodima Dana Ivesa, Wedbush Securities analitičara, Apple bi mogao objaviti i četvrti 5G iPhone tokom naredne godine. Za sada nije poznato koji model bi ovo mogao biti, tako da trenutno djeluje neobično broj koji ovaj analitičar predviđa.

Naredne godine ćemo vidjeti naslednike iPhone 11, 11 Pro i 11 Pro Max telefona, ali se takođe pojavljuju i glasine o objavi iPhone SE 2 modela. Međutim, s obzirom na to da se očekuje da ovaj model bude svojevrstan "budžetski" iPhone, ne očekuje se da će Apple u njega implementirati 5G podršku. S druge strane, implementiranje mreže naredne generacije bi telefon moglo načiniti primamljivijim korisnicima.

U svakom slučaju, navedene informacije je potrebno uzeti sa rezervom jer je još uvijek rano govoriti o konkretnim planovima koje Apple ima za narednu godinu.

(Ubergizmo)

Najčitanije