Gadgets

Twitter će vam obristi nalog ako mu promijenite ime u Ilon Mask

Twitter će vam obristi nalog ako mu promijenite ime u Ilon Mask
Foto: Ilustracija | Twitter će vam obristi nalog ako mu promijenite ime u Ilon Mask

Twitter je počeo da primenjuje novi metod borbe protiv internet prevaranata (tzv. skamera), tako što gasi sve neverifikovane naloge korisnika koji promene svoje ime u Ilon Mask.

Ukoliko imate neverifikovan profil, koji nije povezan sa vašim brojem telefona, promjena imena profila u ime direktora kompanija SpaceX i Tesla Motors automatski bi dovelo do zabrane korišćenja profila.

Twitter u ovom slučaju od korisnika traži da urade CAPTCHA test i da ostave broj telefona, kako bi ponovo mogli da pristupe nalogu.

"Kao dio naših stalnih napora u borbi sa zlonamjernim aktivnostima u okviru naših usluga, testiramo nove mjere kako bismo se oslobodili naloga koji koriste pojmove koji možemo da povežemo sa nepoželjnim kampanjama", prenosi The Verge izjavu portparola Twittera.

Ako potvrdite da je Ilon Mask zaista vaše ime, Twitter će vam dozvoliti da ga zadržite na svom profilu.

Sudeći prema ovome, izgleda da je Twitter zatrpan botovima koji imitiraju Maskov profil, koji je i sam veoma aktivan na toj društvenoj mreži.

Twitter je početkom jula saopštio da uklanja milion naloga dnevno, kako bi očistio mrežu od botova i lažnih vijesti.

Prema nekim navodima, ta mreža ima skoro pet odsto nepoželjnih naloga, i više od devet odsto naloga botova koji se uglavnom služe zloupotrebama mreže u razne svrhe.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije