Gadgets

Pratite nas na Google news

Upozorenje: Nova pozadina izaziva kvar na vašem telefonu

Upozorenje: Nova pozadina izaziva kvar na vašem telefonu
Foto: N.N. | Upozorenje: Nova pozadina izaziva kvar na vašem telefonu
N.N.

Korisnici Androida otkrili su da skidanje jednog određenog wallpapera na pametne telefone može dovesti do potpunog rušenja mobilnog operativnog sistema.

Na Twitteru se najprije pojavila fotografija koja uzrokuje rušenje Androida čim se skine na telefon, a ubrzo se otkrilo da je za sve kriv bug koji se zasad najčešće pojavljivao na Samsung telefonima, ali i na nekim Google Pixel telefonima.

Na pogođenim telefonima postavljanje fotografije na pozadinu uzrokuje da se zaslon odmah počne naizmjenično uključivati i isključivati i postane neupotrebljiv. Ponovno pokretanje telefona ne rješava problem.

"9to5Google" izvještava da je opcija da ponovo pokrenete telefon u sigurnom načinu rada i izbrišete datoteku, no "Android Authority" kaže da treba fabrički resetovati uređaj da bi se stvari vratile u normalu.

"9to5Googleov" saradnik Dilan Rusel smatra da bi problem mogao biti u tome što određeni telefoni ne podržavaju boju koja se koristi na fotografiji. Prema Ruselu, slika koristi RGB boju, dok mnogi Androidi preferiraju SRGB.

Dakle, ako ne želite probleme sa telefonom nemojte skidati ovu fotografiju za svoj ekran.

(Index.hr)

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije