Gadgets

Uvežite sve svoje aktivnosti sa telefonima iz S22 serije

Uvežite sve svoje aktivnosti sa telefonima iz S22 serije
Foto: N.N. | Uvežite sve svoje aktivnosti sa telefonima iz S22 serije

​Galaxy S22 serija sastoji se od S22, S22+ i S22 Ultra uređaja, a Ultra model spaja ono najbolje od naslijeđa dva pametna telefona – Note i S serije. Ujedno je S22 Ultra prvi uređaj iz S serije koji ima ugrađenu S Pen pametnu olovku.

Galaxy S22 Ultra povezuje omiljenu funkcionalnost Galaxy Note serije s najpoznatijim karakteristikama S serije u jedinstveno mobilno iskustvo.

Alati za savršene fotografije

S Pen olovka za Galaxy S22 Ultra ima 70 posto manju latenciju za prirodni osjećaj pisanja i crtanja na velikom zaslonu pametnog telefona, kao i za unaprijeđeno korištenje i istraživanje aplikacija. Kamera na ovim telefonima značajno je unaprijeđena, a karakteristika Nightography na cijeloj Galaxy S22 seriji pametnih telefona omogućava snimanje oštrih, jasnih videozapisa i na prednjoj i na zadnjoj kameri, bez obzira na to da li snimate po danu ili po noći. Zabilježite svaki trenutak uz epske tehničke nadogradnje profesionalne kamere S22 telefona. Veliki senzor piksela povećava piksele da bi privukao svjetlost, a super prozirno staklo smanjuje odbljesak objektiva - sve kako bi noćne fotografije i videozapisi bili jasni kao dan.

Kamera Galaxy S22 Ultra pametnog telefona ima ugrađen 2,4um senzor piksela, što je najveći senzor piksela na nekom Samsung pametnom telefonu. On omogućava objektivima kamere da obrade više svjetla i podataka, optimizirajući nivo svjetlosti i detalja na videozapisima. Auto Framing tehnologija omogućava da kamera automatski fokusira osobe tokom snimanja, bez obzira na to da li je u pitanju jedna ili deset osoba.

Na kameri ovog telefona imate mogućnost zumiranja do 100 puta tokom snimanja, kao i mogućnost vještačke inteligencije poput Portrait mode načina rada. Uz Galaxy S22 i S22+ modele, i Galaxy S22 Ultra nudi ekskluzivan pristup Ekspert RAW aplikaciji, koja omogućava veliki izbor alata za obradu fotografija.

Time je omogućeno spašavanje fotografija u RAW formatu do veličine od 16 bita za veću kontrolu uređenja s većim obimom podataka. Takođe, poput DSLR kamere, moguće je povećati nivo svjetline ili zatamnjenja na fotografijama pomoću ISO postavki i brzine zatvaranja blende, prilagoditi balans bijele boje za toplije ili hladnije tonove fotografija, kao i ručno fokusirati glavni dio kadra.

Galaxy S22 Ultra je prvi model Galaxy S serije pametnih telefona koji je opremljen najnovijim 4nm procesorom te podrškom za Wi-Fi 6E tehnologiju. Baterija od 5000mAh ima podršku za super brzo punjenje od 45W što bi korisnicima trebalo omogućiti brzo punjenje i dugotrajnije korištenje uređaja.

Kada je sigurnost u pitanju, Galaxy S22 serija pametnih telefona osigurana je sa snažnom Samsung Knox Vault sigurnosnom platformom, koja uključuje sigurnosni procesor i memoriju za potpunu izolaciju osjetljivih podataka poput korisničkih lozinki, biometrike ili Blockchain ključeva s operativnog sistema pametnog telefona.

Sigurnost podataka

Galaxy S22 serija pametnih telefona ima i neke značajne sigurnosne karakteristike poput ARM mikro-arhitekture, što sprečava cyber napade na operativni sistem i memoriju.

Galaxy S22 telefon ima pregršt zanimljivih opcija. Na zadnjoj strani uređaja nalaze se tri kamere – širokougaona kamera od 50MP, telefoto kamera od 10MP i ultra široka kamera od 12MP.

Galaxy S22 i S22+ pametni telefoni donose inovativni 4nm procesor kojeg pokreće najnaprednija tehnologija umjetne inteligencije i mašinskog učenja u realnom vremenu, pružajući performanse bez ograničenja s naglaskom za streaming i maksimalnu produktivnost. Automatski otkriva koju aplikaciju korisnik najviše koristi te samim time usmjerava najviše energije u nju – tako da streaming, surfanje internetom te navigacija po aplikacijama postaju jednostavniji nego prije. Za dugotrajno korištenje brine se baterija koja kod Galaxy S22 omogućava brzo punjenje od 25W, dok Galaxy S22+ ima super brzo punjenje od 45W.

Dijelite fotografije, videozapise i datoteke između uređaja jednim dodirom koristeći Quick Share i to tako što ćete povući panel za dijeljenje, usmjeriti telefon i pritisniti za slanje.

Zadivljujući Infinity-O ekrani sa 120Hz su napravljeni od Dynamic AMOLED 2X sa Vision Booster tehnologijom za visoku vidljivost na otvorenom, održavajući pogled jasnim pri jakom dnevnom svjetlu ili noću. Jedini odsjaj koji ćete sada dobiti je od ljubomornih stranaca.

Priuštite svojim noćnim videozapisima veliki TV odmor kakav zaslužuju. Koristite Smart View za emitovanje na TV-u i preslikajte svoj telefon ili nastavite koristiti druge aplikacije bez prekidanja serije.

Osigurajte svoje lične podatke od sekunde kada uključite svoj telefon pomoću Samsung Knox. Knox Vault vaše biometrijske podatke čuva na sigurnom, dok Sigurnosni folder zaključava vaše privatne podatke. A nova kontrolna tabla za korištenje odobrenja omogućava da vidite koje aplikacije dijele vaše podatke ili vas prate i omogućava da pod vašim uslovima odobrite ili odbijete pristup.

Više informacija o telefonima iz S22 serije saznajte na https://www.samsung.com/ba/smartphones/galaxy-s22/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije