Gadgets

Pratite nas na Google news

Uz najnoviji Sony PlayStation stiže i gomila ekskluzivnih igara

Uz najnoviji Sony PlayStation stiže i gomila ekskluzivnih igara
Foto: Screenshot / YouTube | Uz najnoviji Sony PlayStation stiže i gomila ekskluzivnih igara
N.N.

PlayStation 5 će imati izuzetno brz SSD disk koji igračima garantuje gotovo momentalno učitavanje igara, podršku za 4K Blu-ray i 3D audio zvuk.

Sony je sinoć predstavio svoj  novi PlayStation 5 i ekskluzivne igre koje ćemo moći da igramo na njemu. Konzola je zadržala izduženu formu prethodnog PlayStationa 4, ali modernije oblikovana zakrivljenim linijama i dolazi u kombinaciji plave i bijele boje, umjesto dosadašnje crne.

PlayStation 5 dolazi dvije verzije. Prva ima optički uređaj, dok će druga u potpunosti biti digitalna. Iako cijene uređaja na prezentaciji nisu saopštene, vrlo je verovatno da će verzija bez optičkog čitača biti jeftinija, s tim da još uvijek nije poznato i koliko.

Uz novu konzolu i nove DualSense kontrolere, prikazani su i novi dodaci kao što su punjači za kontrolere, zatim PULSE 3D bežične slušalice, Media Remote daljinski upravljač i HD kamera.

Kada su tehničke karakteristike u pitanju, ponovljeno je ono što je uglavnom od ranije već bilo poznato. PlayStation 5 će imati izuzetno brz SSD disk koji igračima garantuje gotovo momentalno učitavanje igara, opremljen je Ray Tracing tehnologijom, ima podršku za 4K Blu-ray i 3D zvuk.

(Telegraf.rs)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije