Gadgets

Pratite nas na Google news

Vatikan ima jedinstveni "gedžet": Klikni i pomoli se

Vatikan ima jedinstveni "gedžet": Klikni i pomoli se
Foto: N.N. | Vatikan ima jedinstveni "gedžet": Klikni i pomoli se
N.N.

U Vatikanu, izgleda, nisu baš zadovoljni time koliko mladi u današnje vrijeme posvećuju pažnje crkvi i vjeri, pa su zbog toga odlučili da milenijalcima ponude "molitveni gedžet" u skladu sa savremenim trendovima.

Uređaj nazvan "Click To Pray eRosary" je elektronska krunica (brojanica) koja se, putem aplikacije povezuje sa pametnim telefonom korisnka. Aktivira se kada korisnik napravi pokret u obliku krsta.

Sama narukvica je izrađena od 10 perlica od crnog ahata i hematita, a na njoj se nalazi "pametni" krst u kome se skladište podaci, piše Engadget.

Kada je aktivira, korisnik može da izabere jedan od tri tipa molitvi: standardnu, kontemplativnu ili tematsku, koja će se svake godine mijenjati sa godišnjim ažuriranjem.

 

Ovaj jedinstveni "molitveni gedžet" prati svog korisnika u molitvi, bilježi njihov broj i vodi statistiku. Uređaj, takođe, prikuplja i informacije o zdravstvenom stanju korisnika. Sav religijski sadržaj koji mu je potreban, korisnik može da personalizuje putem aplikacije.

Elektronska "Click To Pray" krunica nastala je u okviru papine mreže - Worldwide Prayer Network, i zamišljena je kao alat koji vjernicima treba da pomogne pri učenju molitvi za mir širom svijeta, piše CNN.

Cijena ove neuobičajne vjerske "spravice" je 99 evra ili 110 dolara.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije