Gadgets

Pratite nas na Google news

Virus korona pogađa zalihe telefona

Virus korona pogađa zalihe telefona
Foto: The Verge | Virus korona pogađa zalihe telefona
N.N.

Apple upozorava da će virus korona koji je već ostavio posledice u Kini, ugroziti prihode i prognoze za prvi kvartal ove godine. Zbog usporavanja proizvodnje i prodaje, isporuka iPhone uređaja biće privremeno ograničena u cijelom svijetu. Za sada oni su jedina kompanija koja je priznala da će virus korona ugroziti njeno poslovanje.

Apple je u prošlom kvartalu imao prihode od rekordnih 67 milijardi američkih dolara, a koliko će izgubiti u ovom, nije objavljeno. Oni ne očekuju da će se zacrtani ciljevi ostvariti, i da se povratak u normalne uslove poslovanja ne dešava brzo kao što su očekivali.

Većina prodavnica je u Kini zatvorena, i zbog toga će padati prodaja i zarada. Takođe se i fabrike za proizvodnju iPhone uređaja vraćaju u normalne tokove sporije nego što bi trebalo, a to direktno utiče na obim prodaje. Zbog Korona virusa otkazani su mečevi u ligama različitih video igara, otkazan je MWC sajam u Barseloni, i još mnogo predstavljanja novih uređaja. Izgleda da je ovaj virus poprilično pogodio velike IT kompanije čija se proizvodnja bazira u Kini, tako da ostaje da sačekamo prve finansijske izvještaje kako bi jasnije vidjeli koliku štetu je izazvala ova epidemija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije