Gadgets

Vive Cosmos - prvi VR uređaj u novoj godini

Vive Cosmos - prvi VR uređaj u novoj godini
Foto: Screenshot | Vive Cosmos - prvi VR uređaj u novoj godini
N.N.

Iako prošle godine nije bilo mnogo aktivnosti na polju VR tehnologije, čini se da će ove godine na tom polju biti življe nego ikada.

U toku je CES (Consumer Electronics Show) festival, najjači hardverski festival na svijetu, na kome je HTC predstavio svoj najnoviji VR uređaj - Vive Cosmos.

Iako, osim tizer najave, još uvijek nemamo previše konkretih detalja, izgleda da je fokus na tome da je ovaj uređaj lak i jednostavan za korišćenje, da je prije svega napravljen da bude komforan i prenosiv.

To je u trejleru i naznačeno pokazivanjem mobilnog telefona, pa ostaje nejasno da li ovaj uređaj uopšte može da radi sa klasičnom PC VR naslovima, ili je napravljen isključivo za upotrebu sa telefonima.

Prošlu godinu HTC je otvorio Vive PRO verzijom, koja košta oko 800 dolara i koja je namijenjena zahtevnijim korisnicima, pa je vrlo vjerovatno da će ovo biti neka vrsta "lajt" varijante, za korisnike koji žele da uživaju u VR ugođaju i na svojim pametnim telefonima.

Za razliku od svih dosadašnjih VR uređaja na tržištu, ovo će biti prvi koji neće imati procesorsku jedinicu, odnosno dio koji se nalazi između VR kacige i uređaja, i koji se koristi za igranje, već se kaciga direktno pričvršćuje za uređaj.

To je još jedan povod za razmišljanje na temu da je ovdje glavni fokus na mobilnim telefonima i da neće moći da se korsiti za ozbiljnije VR igre.

(play.co.rs)

Video

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije