Gadgets

Watch X bi mogao da dobije ozbiljno poboljšanje

Watch X bi mogao da dobije ozbiljno poboljšanje
Foto: Pixnio | Watch X bi mogao da dobije ozbiljno poboljšanje

Apple navodno priprema neke značajne promjene u dizajnu svojih novih Apple Watch modela.

 

Očekuje se da će sljedeća generacija pametnih satova uključivati inovativne materijale i dizajnerske izmjene koje bi mogle da transformišu cjelokupno korisničko iskustvo.

Izveštaji sugerišu da će se Apple prebaciti na tanje bakrene matične ploče obložene smolom (RCC) za budući Apple Watch, što je tehnologija koja se ranije pominjala i za iPhone 17. Ovo menja tipično zeleni, sivi ili crni materijal za lepljenje na matičnim pločama.

Ovaj materijal nije samo tanji i lakši, već i omogućava smanjenje ukupne debljine uređaja. To, međutim, ne znači i da će kućište biti tanje, jer potencijalno smanjenje debljine zapravo otvara prostor za dodatne komponente, kao i povećanje baterije.

Kako prenosi Digitimes, neimenovani izvori iz lanca snabdevanja navode da će se RCC tehnologija koristiti u bar jednom modelu Apple Watcha. Tačan datum izlaska tog modela još uvek nije poznat, ali se spekuliše da bi ovo mogao biti dio redizajna predviđen za Apple Watch seriju X.

Ova promjena dizajna omogućila bi da Apple doda nove zdravstvene senzore u sat, uključujući tehnologiju za mjerenje krvnog pritiska i, potencijalno, neinvazivno praćenje glukoze u krvi.

Uprkos optimističnim glasinama, postoje izazovi povezani sa novim materijalima kao što je RCC. Analitičar Ming-Či Kuo upozorava na krhkost materijala i izražava skepsu u njegovu skorašnju upotrebu u proizvodima, a istovremeno predviđa da će se prvo koristiti za iPhone 17 u 2025. godini, prenosi Apple Insider.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije