Gadgets

Windows Mail i Calendar se povlače, stiže novi Outlook

Windows Mail i Calendar se povlače, stiže novi Outlook
Foto: Pixabay | Windows Mail i Calendar se povlače, stiže novi Outlook

Od pojave Windows 8, korisnici su navikli na jednostavnu, ali funkcionalnu aplikaciju Mail, koja je zamijenila stariji Windows Live Mail. Međutim, promjene su na vidiku, jer Microsoft planira da ukloni kako Mail, tako i Calendar aplikacije, zamjenjujući ih potpuno novim klijentom - Outlookom.

Microsoft je prvobitno planirao da povuče ove aplikacije već 2023. godine, ali je životni vek Mail i Calendar aplikacija privremeno produžen. Ipak, to nije trajalo dugo; kompanija je najavila da će obe aplikacije definitivno biti ukinute 2024. godine. Na njihovo mjesto dolazi novi Outlook, desktop verzija poznate webmail aplikacije, koji podržava više naloga.

Iako novi Outlook donosi neke poboljšane funkcionalnosti, korisnike može razočarati činjenica da uključuje i ugrađene reklame. Jedini način da se one onemoguće je pretplata na Microsoft 365, što nije jeftino rješenje, prenosi Telegraf.

Za one koji ne žele da koriste novi Outlook, postoje alternative u obliku aplikacija trećih strana. Thunderbird je besplatan i nudi bogate mogućnosti ali možda nije najatraktivniji. Mailbird je vizuelno privlačnija opcija, ali nije besplatna. eM Client može biti dobra alternativa Outlooku, iako neke funkcije zahtevaju plaćanje.

Mnogi ljudi danas koriste veb-mejl ili mejl na telefonima, pa im promjene možda neće mnogo značiti. Međutim, ako ste oslanjali na ugrađenu Mail aplikaciju, novi Outlook možda neće u potpunosti zadovoljiti vaše potrebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije