Gadgets

Pratite nas na Google news

Xiaomi donosi kameru sa zumom od 120X

Xiaomi donosi kameru sa zumom od 120X
Foto: Twitter/@MiuiBlog | Xiiaomi donosi kameru sa zumom od 120X
N.N.

Od kako su prošle godine, u svojim flegšip telefonima, Huawei i Samsung predstavili kamere sa optičkim zumom, sve je veći broj proizvođača koji se trudi da potecijalne kupce impresionira ovim mogućnostima svojih kamera.

Ne želeći da zaostaje za konkurncijom, Xiaomi je upravo najavo svoj novi model kojim očigledno ima namjeru da postavi rekord!

Pod šifrovanim imenom CAS, kineski proizvođač krije uređaj za koji se pretpostavlja da bi mogao da bude novi Xiaomi Mi CC 10. Kao njegova glavna karakteristika se ističe rekordni optički zum sa uvećanjem od čak 12X.

Osim toga, Xiaomi ovim uređajem očigledno želi da nasmaši Samsung Galaxy S20 Ultra, budući da najavljuje podršku za digitalni zum od čak 120X.

Glavna kamera novog Xiaomija će se sastojati od nekoliko modila od koji će glavni biti zasnovan na Samsungovom ISOCELL Bright HM2 senzoru od 108MP. Zanimljivo je i to da proizviđač navodi da će uređaj biti zasnovan na Snapdragon 775G 5G čipu, koji još uvijek zvanično nije najavljen, piše Giz China.

Tehnologija optičkog zuma je u značajnoj prednosti u odnosu na digitalni zum, kada je kvalitet fotografije u pitanju. Međutim, savremeni premijum telefoni imaju veliki broj opcija koje naknadno obrađuju sliku koju "uhvate", pa sa svakom generacijom prave sve bolje fotografije.

(Telegraf.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije