Gadgets

Xiaomi otkriva više detalja o Mi 9 telefonu

Xiaomi otkriva više detalja o Mi 9 telefonu
Foto: N.N. | Xiaomi otkriva više detalja o Mi 9 telefonu

Zvaničnici kompanije Xiaomi posljednjih dana nam otkrivaju sve više detalja o dolazećem Xiaomi Mi 9 telefonu, čije se predstavljanje očekuje 20. februara. Sada je Lei Jun, CEO kompanije Xiaomi, otkrio još neke detalje o telefonu.

Vjerovatno među najinteresantnijim informacijama je to da će screen-to-body odnos telefona iznositi 90,7 procenata. Poređenja radi, screen-to-body odnos na Mi 8 modelu je 83,66% a 84,29 procenata na iPhone XS Max modelu. Što je veći broj, veću površinu na prednjoj strani zauzima displej.

Zvaničnici su takođe otkrili da će Gorilla Glass 6 štititi 6.4-inčni AMOLED displej na Mi 9 modelu. Displej će proizvoditi Samsung. Rezolucija displeja je 2220 x 1080p (FHD+) i nudiće 600 nita osvetljenje. Takođe, u poređenju sa ovim iPhone XS Max nudi maksimalnih 625 nita. Ekran takođe nudi specijalne optimizacije za gejming i noćne modove.

Govoreći o displeju, Lei Jun je pomenuo da će Mi 9 ekran nuditi bolji prikaz pod snažnim sunčevim osvjetljenjem, zahvaljujući drugoj generaciji "sun screen" koji omogućava bolju reprodukciju boja i čini ekran dovoljno svijetlim za pregled sadržaj.

Na kraju, objavljena je i fotografija koja prikazuje da će Xiaomi Mi 9 imati senzor otiska prsta u ekranu, koji je za 25 procenata brži od prethodne generacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije