Gadgets

Xiaomi radi na modularnom telefonu i kameri koja iskače

Xiaomi radi na modularnom telefonu i kameri koja iskače
Foto: N.N. | Xiaomi radi na modularnom telefonu i kameri koja iskače

Prema patentu, uređaj bi se sastojao od tri modula - gornji modul će sadržati zadnje kamere i pločicu na kojoj se nalaze procesor, RAM i memorija telefona. Srednji modul bio bi baterija u potpunosti, a donji modul sadrži USB port za punjenje i zvučnik.

Renderi koje je napravio LetsGoDigital pokazuju kako bi telefon mogao da izgleda. Na renderama vidimo tamnoplavi Xiaomi uređaj sa tri promjenljiva modula. Zanimljivo je da vidimo različite primjene dizajna kamere. Prisutna su tri različita gornja modula, od kojih jedan ima horizontalni sistem četvorostrukih kamera, a drugi pravougaonu trostruku kameru.

Tu je i dizajn kamere sa horizontalnim sistemom trostrukih kamera i ekranom smještenim pored njega. Ovaj ekran će se najvjerovatnije koristiti za snimanje selfija ili portreta. Dva različita donja modula su takođe prisutna u prikazima, što sugeriše prilagođavanje u pogledu audio opcija. Možda bismo konačno sa pravim modulom mogli da vidimo povratak 3,5 mm priključka za slušalice. Ovakav različiti dizajn modula podrazumijeva mogućnost za veliko prilagođavanje uređaja prije i poslije kupovine.

Motorola je prije nekoliko godina probala nešto veoma slično na Google-ovom projektu pod nazivom "Project Ara", ali se od toga odustalo ubrzo nakon što su se kompanije razišle.

Xiaomi-jevi novi patenti se ne zaustavljaju na ovome. Kompanija je takođe nedavno dobila dva druga patenta za pametne telefone. Interni patent za iskačuću kameru otkriva da kompanija eksperimentiše sa novom tehnologijom prednje kamere. Prema LetsGoDigital-u, umjesto da prednja kamera iskoči spolja, patent pokazuje da će se glavna zadnja kamera rotirati i iskočiti unutra ispod ekrana.

 

B92.net)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije