Gadgets

Xiaomijeva invazija: 5G stiže na sve telefone skuplje od 250 evra

Xiaomijeva invazija: 5G stiže na sve telefone skuplje od 250 evra
Foto: N.N. | Xiaomijeva invazija: 5G stiže na sve telefone skuplje od 250 evra

Svaki Xiaomi pametni telefon sa cijenom iznad 250 evra koji se bude pojavio na tržištu tokom sljedeće godine, imaće podršku za 5G mrežni standard, najavio je izvršni direktor te kompanije Lei Jun.

Kineska kompanija u bliskoj budućnosti želi da ostvari zapaženu ulogu na tržištu mobilnih uređaja sa podrškom za 5G mreže. Zbog toga im je cilj da ponude što više takvih uređaja, što većem broju korisnika.

Na konferenciji China Mobile Global Partner, održanoj ovih dana u Guangdžou, izvršni direktor Xiaomija Lei Jun je objavio namjere svoje kompanije kada je taj segment tržišta u pitanju.

Tokom 2020. godine svi Xiaomi pametni telefoni sa cijenom koja prelazi iznos od 250 evra (odnosno 2.000 juana) bi trebalo da imaju podršku za novi 5G standard mobilnih mreža.

Xiaomi je, do sada, najavio tri 5G pametna telefona, modele: Mi Mix 3 5G, Mi 9 Pro 5G (koji je već dostupan u Kini), kao i telefon sa savitljivim ekranom Mi Mix Alpha, koji je još uvijek samo koncept.

Nema sumnje da će ih, prema novim planovima, biti i više, kao i da bi se tu, svakako, mogli naći i neki od jačih i skupljih modela Xiaomijevog podbranda Redmi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije