Gadgets

Za manje od dvije sekunde prodali 300.000 primjeraka novog telefona

Za manje od dvije sekunde prodali 300.000 primjeraka novog telefona
Foto: Screenshot / Youtube | Za manje od dvije sekunde prodali 300.000 primjereaka novog telefona

Pametni telefon sa ekranom na preklop Royole FlexPai 2, koji je pušten u prodaju u petak, "ispred" onlajn prodavnica čekalo je 300.000 ljudi, pa je tako ovaj, nama gotovo nepoznat, proizvođač uspio sve planirane uređaje da rasproda za samo 1,8 sekundi.

Ova prodaja, kao što možete i da pretpostavite, obavljena u Kini, a sam telefon je proizvod kinesko-kalifornijske kompanije Royole, koja je još prošle godine predstavila prvi fleksibilni telefon na svijetu, i to prije velikih tržišnih igrača kao što su Samsung i Huawei.

Iako ukupna količina koja je puštena na kinesko tržište nije poznata, samo dan pred početak prodaje bilo je naručeno 150.000 komada, da bi još toliko bilo rezervisano još toliko telefona.

FlexPai 2 je trenutno najpristupačniji 5G pametni telefon sa savitljivim ekranom na svjetskom tržištu, koji se prodaje po cijeni nižoj od 1.500 dolara, što je za 30 do 40 odsto niže od cijena uređaja dva pomenuta proizvođača.

Po navedenoj cijeni dobija se uređaj sa 8GB RAM-a i 256GB prostora za skladištenje podataka, a u ponudi je i 12GB/512GB verzija. Telefon je opremljen fleksibilnim ekranom dijagonale 8 inča, rezolucije 1.920 x 1.440 piksela, a pokreće ga Snapdragon 865 procesor. Opremljen je sistemom od tri kamere od kojih glavna ima senzor od 64MP. Tu su još i širokougaona od 16 i dodatna od 8 megapiksela, kao i prednja selfi kamera od 32 megapiksela.

Proizvođač ističe da je ekran uređaja uspio da izdrži 1,8 miliona preklopa, kao i da su mu za konstrukciju šarki uređaja poslužili materijali koji se koriste u proizvodnji aviona. To mu omogućava da sa lakoćom bude postavljen pod bilo kojim uglom kako bi se gledao sadržaj na ekranu.

Royole FlexPai 2 podržava Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1 i USB 3.1 Type-C standard, ima dva stereo zvučnika i bočni čitač otiska prsta. Koristi waterOS 2.0 operativni sistem zasnovan na Androidu 10, prenosi "Telegraf.rs".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije