Gadgets

Zoom predstavlja AR/VR funkcije za Apple Vision Pro

Zoom predstavlja AR/VR funkcije za Apple Vision Pro
Foto: Twitter/Printscreen | Zoom predstavlja AR/VR funkcije za Apple Vision Pro

Zoom, popularna platforma za video konferencije, sprema se da unaprijedi virtuelno iskustvo sastanaka svojom najnovijom aplikacijom dizajniranom za Apple Vision Pro.

Aplikacija, koja će biti lansirana 2. februara, razvijena je za visionOS i ima za cilj da transformiše udaljene interakcije u iskustva koja su još uzbudljivija i angažovanija.

Ključna karakteristika nove Zoom aplikacije je njena integracija sa Apple-ovom Persona tehnologijom. Ova inovativna funkcionalnost stvara digitalnu reprezentaciju korisnika, bilježeći njihove facijalne i pokrete ruku. Ovaj razvoj pruža realniju prostornu reprezentaciju u virtualnim sastancima, podstičući osećaj povezanosti i prisutnosti među učesnicima. Tehnologija obećava repliciranje nijansi ličnih interakcija, čineći virtualne sastanke prirodnijim i angažovanijim.

Još jedan dodatak Zoom aplikaciji je Spatial Zoom Experience. Ova opcija omogućava korisnicima da podešavaju veličinu virtualnog okruženja sastanka prema idealnoj meri, stvarajući time imerzivnije iskustvo bez potrebe za dodatnom fizičkom opremom. Ova inovacija posebno je korisna za one koji žele emulirati dinamiku sastanaka licem u lice.

Smita Hashim, glavni produkt menadžerka u Zoom-u, istakla je značaj ove nove integracije.

“Zoom na Apple Vision Pro pomaže timovima da ostanu povezani bez obzira na to gdje i kako rade, ili kako komuniciraju i sarađuju”, izjavila je Hashim.

“Integracija Zoom-a na Apple Vision Pro i visionOS proširuje naše obećanje platforme omogućavanja učesnicima vrhunskog iskustva sastanaka iz bilo kojeg mjesta i ostvaruje našu posvećenost besprijekornoj saradnji i komunikaciji.”

Nadolazeće funkcije Zoom-a za Apple Vision Pro namijenjene su transformaciji načina na koji profesionalci interaguju u virtualnim prostorima. Mogućnost dijeljenja 3D objekata posebno je uzbudljiva za industrije poput medija i dizajna. Ova funkcionalnost omogućava korisnicima dijeljenje i saradnju na 3D modelima, pružajući realniji i angažovaniji način rada na kreativnim projektima.

Osim dijeljenja 3D objekata, Zoom uvodi i Zoom Team Chat, koji je besprijekorno integrisan sa Zoom Meetings. Ova integracija olakšava komunikaciju, omogućavajući korisnicima Apple Vision Pro da se lako povežu i dijele informacije sa kolegama direktno unutar Zoom aplikacije.

Još jedna inovativna opcija je Real-world Pinning. Ova jedinstvena funkcionalnost omogućava korisnicima da prikače do pet učesnika sastanka u svom fizičkom prostoru. Pružanjem opcije uklanjanja pozadine prikačenih učesnika, Zoom poboljšava osjećaj povezanosti i prisutnosti, čineći virtualne sastanke sličnijim stvarnim interakcijama.

(Readwrite/PCPress)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije