Gadgets

Zvučnik koji se kotrlja

Zvučnik koji se kotrlja
Foto: Screenshot | Zvučnik koji se kotrlja

Bang & Olufsen poznat je po skupim i odličnim zvučnicima, a upravo je takav i BeoSound Edge. Njihov bežični zvučnik izgleda poput futurističkog metalnog točka, a u dizajnu su bili inspirisani britanskom kovanicom od jedne funte, pa kažu da proporcijama savršeno odgovara.

Predstavili su ga na sajmu IFA u Berlinu, a zvučnik može biti na podu ili obješen na zid te će spremno puštati muziku iz raznih izvora (Bluetooth, Chromecast, Apple AirPlay 2). Najzabavnija stvar kod njega je da ga samo trebate lagano zakotrljati unaprijed ili unazad ako želite pojačati ili stišati zvuk. Koristi ugrađen žiroskop i akcelerometar kako bi prepoznao pokret, a tu je i opruga koja će ga vratiti u središnji položaj. I ta stvar radi i kad je zvučnik na zidu. Senzori će prepoznati kad ste mu se približili, pa će zasvjetliti kontrolne tipke.

U pola metra kruga smjestili su cijeli set zvučnika sa šest pojačala, ali i njihov 'aktivni bas port', koji će se otvoriti kako pojačavate zvuk kako bi vam pružio još snažniji bas. Za razliku od njihovih obnovljenih BeoSound 1 i 2 zvučnika koji su mogu popričati uz Googleovog Asistenta, ovaj nema tu funkciju, ali ima opciju da muziku pušta na obje strane zvučnika te da birate koja je aktivna strana, kako bi s druge strane mogli normalno razgovarati - ako se ova instalacija nalazi usred neke prostorije. Inače, ovakav će zvučnik koštati 3250 evra, a u prodaju kreće u novembru.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije