Gadgets

iPhone 14 dobija veliku nadogradnju prednje kamere?

iPhone 14 dobija veliku nadogradnju prednje kamere?
Foto: Unsplash/Daniel Romero | iPhone 14 dobija veliku nadogradnju prednje kamere?
N.N.

Apple obično sa svakom novom serijom implementira značajnija poboljšanja za kamere na iPhone modelima, međutim, prednja kamera je tokom posljednjih godina bila zanemarena.

To bi se moglo promijeniti sa predstojećom iPhone 14 serijom, koja će se pojaviti kasnije tokom godine. Analitičar Ming-Či Kuo je objavio novi izvještaj, koji se fokusira na prednju kameru serije.

Očekuje se da će prednja kamera imati autofokus, što znači da će ponuditi oštrije fotografije i ukupno bolji kvalitet slika. Pored toga, imaće sočivo od šest elemenata (umjesto pet elemenata), što će takođe doprinijeti poboljšanju kvaliteta slike.

Apple je posljednji put izvršio nadogradnju prednje kamere još 2019. godine, kada je iPhone 11 Pro predstavljen sa 12MP selfi senzorom. Vizuelno, prednja kamera za iPhone 14 bi takođe trebalo da bude drugačija. Očekuje se izduženi otvor, koji će zamijeniti dosadašnji izrez (zub) u ekranu.

Raniji izvještaji su sugerisali da će Pro iPhone 14 modeli biti moćniji od standardnih modela, a na poleđini bi trebalo da imaju 48MP kamere. Nije poznato da li će se to primijeniti i na prednje kamere.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije