Gadgets

iPhone 14 dolazi s jednim značajnim poboljšanjem

iPhone 14 dolazi s jednim značajnim poboljšanjem
Foto: Pexels | iPhone 14 dolazi s jednim značajnim poboljšanjem

Međutim, novi iPhone 14, koji će vjerovatno biti predstavljen ove godine, donosi nove promjene koje će se odnositi na prednju kameru. Prema izvještajima analitičara Ming-Či Kuo-a, Apple ima nove dobavljače hardvera za prednju kameru.

Kompanije kao što su Cowell, Genius, Alps i Luxshare su kompanije koje će proizvoditi dijelove za prednju kameru na iPhone-u 14. Takođe, Kuo ima informacije o novim karakteristikama prednje kamere iPhone-a 14.

Kamera će imati autofokus, što će doprinijeti oštrijim fotografijama i generalno boljem kvalitetu slike. Takođe, kamera će imati sočivo sa 6 elemenata umjesto sočiva sa 5 elemenata, što će takođe doprinijeti kvalitetu slike.

Prema izveštajima sajta 9to5Mac, prednja kamera iPhone-a 14 imaće veći otvor blende odnosno f/1.9. Poređenja radi iPhone 13 Pro ima prednju kameru sa otvorom blende f/2.2. Veći otvor blende omogući će bolje fotografije u uslovima slabog osvjetljenja.

Posljednja velika promjena prednje kamere iPhone-a dogodila se 2019. godine. iPhone 11 Pro je objavljen sa kamerom od 12 megapiksela, u poređenju sa kamerom od 7 megapiksela koju je imao njegov prethodnik. Od tada, karakteristike prednje kamere uglavnom su ostale iste.

Takođe, vizuelno prednja kamera na iPhone-u 14 će vjerovatno biti prilično drugačija. Odnosno imaće urez u obliku pilule umjesto zareza kao na prethodnom iPhone-u na vrhu ekrana, prenosi PC Press.

iPhone 14 će biti dostupan u četiri različite verzije, sa dva obična modela i dva Pro modela. Prethodni izvještaji su ukazivali da će "Pro" modeli biti znatno moćniji od "običnih“ modela, sa modulom glavne zadnje kamere od 48 megapiksela.

(Telegraf)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije