Gadgets

iPhone bez ove karakteristike trebalo da stigne od samog početka

iPhone bez ove karakteristike trebalo da stigne od samog početka
Foto: Pexels | iPhone bez ove karakteristike trebalo da stigne od samog početka

​Već izvijesno vrijeme znamo da Apple sprema iPhone bez SIM kartice, a prema informacijama, to bi se moglo desiti uskoro.

Polovina ove misije kompanije iz Kupertina je već ostvarena, jer je Apple do sada objavio iPhone sa eSIM podrškom. Sljedeći prirodan korak je kompletno odbacivanje fizičkog SIM-a.

Prema riječima Tonija Fadela, koji se smatra ocem iPoda, ovo bi bio potpuno jasan potez kompamnije. To je zbog toga što je na samom početku planirano da iPhone nema slot za SIM kartice, a ovo je bila zamisao Stiva Džobsa.

Fadel ističe da je Džobs želio da iPhone objavi samo uz CDMA, što se kasnije desilo preko Verizonove mreže. Fadel kaže da je o ovome diskutovao sa Džobsom, istakavši da bi objava takvog uređaja imala malo smisla s obzirom na slabiju prihvaćenost CDMA.

Drugim riječima, Fadel je vjerovao (i bio je u pravu) da bi slaba prihvaćenost CDMA spriječila da iPhone postane veliki hit i da bude popularan koliko je sada.

Sada se vjeruje da Apple planira iPhone bez SIM slota za 2022. godinu, mada postoji mogućnost da kompanija ne sprovede do kraja ovu strategiju.

Mogao bi biti isporučen samo jedan iPhone bez SIM podrške, a tokom 2023. godine bi se to proširilo na sve modele, prenosi B92.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije