Gadgets

iPhone će uskoro morati da promijeni punjače?

iPhone će uskoro morati da promijeni punjače?
Foto: N.N. | iPhone će uskoro morati da promijeni punjače?

Evropska Unija nije zadovoljna sa gigantom iz Kupertina, a razlog ma koliko se činio prost, predstavlja veći problem nego što se na prvi pogled čini.

Da li ste ikada spakovali USB punjač na početku napornog dana, sa predznanjem da ćete morati u nekom momentu da napunite bateriju na vašem novom iPhone telefonu koja se "misteriozno" ispraznila u roku od par sati, samo da bi otkrili da ste greškom spakovali punjač od Samsung telefona. Iritirajuća situacija zar ne?

Niste jedini kome je vjerovatno preko glave svih različitih USB izlaza na punjačima mobilnih telefona koji u osnovi, svi služe za jednu te istu stvar. Evropska Unija takođe je "izgubila živce" i pojačala pritisak na proizvođače mobilnih uređaja kako bi svi pratili isti standard.

Ali sada već izgleda kao da će zakonom svi proizvođači biti primorani da svoje proizvode konvertuju za isti tip punjača poput USB-C, što znači da će Eplov nestandardni "Lightning" konektor bukvalno biti zabranjen za distribuciju u određenim delovima sveta.

Konverzija na USB-C većini smartfon giganata ne bi mnogo značila, s obzirom da većina ih već koristi za svoje proizvode, ali za Apple to bi već predstavljalo ozbiljnu glavobolju. Prelaz iPhone uređaja na standardni konektor većini korisnika verovatno bio bi i više nego poželjan- pogotovo gledajući na činjenicu da USB tip-C postaje uobičajen i na laptopovima, što bi značilo da jedan punjač i kabal bi mogli da se koriste kako za telefone, tako i za kompjutere- ali to bi ujedno i značilo za giganta iz Kupertina i ogroman novčani gubitak koji bi sasvim sigurno uslijedio konverzijom sa njihovog nestandardnog, na opšteprihvaćeni standard i model punjača.

(Telegraf)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije