Gadgets

Pratite nas na Google news

iPhone modeli za 2021. godinu neće imati nijedan port

iPhone modeli za 2021. godinu neće imati nijedan port
Foto: N.N. | iPhone modeli za 2021. godinu neće imati nijedan port
N.N.

​Informacija iz naslova je tvrdnja poznatog Apple analitičara Ming-Chi Kuo-a. On predviđa da za dvije godine, aktuelni modeli iPhone-a neće imati Ligthning port, ali ni USB-C, kako bi neko iz prvog dijela rečenice mogao da zaključi.

Naime, prema ovom analitičaru, Apple-ovi modeli telefona koji će biti predstavljeni 2021. godine pružaće potpuno bežično iskustvo.

Ako je vjerovati ovim informacijama, to bi bila ogromna promjena za Apple, koji se oslanja na Ligthning port još od iPhone-a 5 iz 2013. godine. Iako se novije generacije telefona znatno manje oslanjaju na fizičku konekciju, prelazak na potpuni wireless biće veliki „šok“ za tehnološku industriju, koji će se odraziti na mnoge kompanije – prvenstveno mislimo na proizvođače punjača i kablova.

Kuo je istom prilikom dao i neke informacije koje se tiču bliže budućnosti i Apple-ovih proizvoda za 2020. godinu. On je naveo da možemo da očekujemo pet novih telefona. Prvi će biti iPhone SE 2 sa LED ekranom od 4.7 inča, koji će biti veoma sličan iPhone-u 8. Pored njega, možemo da očekujemo još četiri OLED iPhone-a, pri čemu bi svi trebali da imaju podršku za 5G konekciju.

Dva, top modela mogla bi da imaju trostruke zadnje kamere, kao i ekrane od 6.1 i 6.7 inča, pa bi mogli da kažemo da će predstavljati zamjene za postojeće iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max modele. Takođe, očekuje se i nešto jeftiniji model sa dual zadnjom kamerom, koji bi bio sličan standardnom iPhone 11 modelu.

Međutim i ova varijanta bi se mogla pojaviti u dvije veličine, sa ekranima od 6.1 i 5.4 inča.

(The Verge)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije