Hardware

Apple u tajnom postrojenju proizvodi ekrane?

Apple u tajnom postrojenju proizvodi ekrane?
Foto: Ilustracija | Apple u tajnom postrojenju proizvodi ekrane?
N.N.

Poznato je da kompanija Apple trenutno ulaže milione u razvoj MicroLED panela, kako bi u svoje uređaje mogao da ugrađuje svjetlije, brže i bojama "zasićenije" ekrane, koji su ujedno energetski efikasniji od postojećih, a izgleda da već postoji "tajno postrojenje" koje se time bavi.

Kako prenosi "Technobuffalo", tim od 300 inženjera razvija tehnologiju u "tajnom postrojenju" u Appleovoj zgradi u Santa Klari, a proizvod je u "odmakloj fazi". 

Međutim, uprkos napretku, vjeruje se da je serijska proizvodnja daleka bar još nekoliko godina. 

"Paneli koriste drugačije komponente od OLED-a i omogućiće još tanje, hladnije i efikasnije uređaje", piše u izvještaju. 

Navodno, dugo nije sve teklo po planu, pa je MicroLED tehnologija zamalo "ubijena" krajem prošle godine, kada je menadžment Applea počeo da sumnja u isplativost projekta. 

Ipak, sada stvari stoje drugačije, a Apple planira da ponovo bude koplje ispred dobavljača iz Azije, kao i konkurenata Samsunga i LG. Za tehnologiju je zainteresovan i Sony, a prvi MicroLED TV možda vidimo ove godine iz kuhinje Samsunga. 

Sa MicroLED panelima je Apple već eksperimentisao na svojim pametnim satovima, a primjena se prvo i očekuje na manjim uređajima. Nivo potreban za neku od narednih generacija iPhonea se očekuje za tri do pet godina.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije