Hardware

Apple ukida kultni iPod brend nakon više od 20 godina

Apple ukida kultni iPod brend nakon više od 20 godina
Foto: Arhiva/Ilustracija | Apple ukida kultni iPod brend nakon više od 20 godina

Apple je najavio da ukida svoj muzički plejer, iPod Touch, dovodeći time do kraja liniju uređaja koja je po mnogima napravila revoluciju u načinu na koji ljudi slušaju muziku.

To je kraj jedne ere. Kompanija kaže da će gedžet biti dostupan samo "dok traju zalihe". To je kraj ere za proizvod koji je nekada bio jedan od najpopularnijih gadžeta na svijetu.

Kada je prvi iPod lansiran 2001. godine, mogao je da skladišti oko 1.000 numera. Danas postoji više od 90 miliona pjesama na Apple-ovom servisu za striming.

IPod Touch je dizajnirao isti tim koji je kasnije izmislio iPhone, koji je brzo zasjenio iPod.

Postojali su različiti modeli iPod-a tokom godina - uključujući Nano i Shuffle - ali iPod Touch, koji je lansiran 2007. je posljednji model koji je ukinut.

Trenutna sedma generacija iPod Touch-a predstavljena je 2019. godine. Pokreće ga A10 Fusion čip koji je prvi put debitovao u iPhone-u 7. Posjeduje ekran od 4 inča i dostupan je u nizu boja. Ovo će, međutim, biti kraj ovog gedžeta.

Apple je to objavio u saopštenju za javnost sa zanimljivim naslovom "Muzika živi dalje". U saopštenju za medije se objašnjava da Apple korisnici sada uživaju u svojoj muzici preko proizvoda kao što su iPhone, Apple Watch, Apple TV i HomePod mini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije