Hardware

Apple zabrinut zbog Kine

Apple zabrinut zbog Kine
Foto: Pixnio | Apple zabrinut zbog Kine

​Prihod Apple, ne samo da je povećan tokom praznika, već je nadmašio očekivanja analitičara. Međutim, akcije Apple kompanije opadaju zbog sve veće zabrinutosti zbog pada prodaje u Kini.

Akcije su opale za 2 odsto što je veoma zabrinjavajuće.

Apple prihod iznosio je 119.6 milijardi dolara u posljednjem kvartalu, što je 2 odsto više u odnosu na isti period prošle godine i nadmašio je procjene od 118.3 milijarde dolara. Time je prekinut niz pada prihoda.

Zarada je porasla na 6 odsto ili 69.7 milijardi dolara i povećan je prihod usluga. Apple usluge ostvarile su prihod od 23.1 milijardu dolara što je 11 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Crni oblak nad rastom prihoda Apple nadvila je Kina. U Kini je opala prodaja za 3 milijarde dolara. Sve veći pritisak koji vrši Huawei, kao i ograničenja koje je Peking uveo na Apple proizvode u vladinim agencijama uslijed geopolitičkih tenzija sa Vašingtonom uticale su na ovaj pad.

Osim problema sa Kinom, Apple ima problem i sa zabranom prodaje u SAD, zbog borbe za patente koju upravo vodi, prenosi "PCpress".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije