Hardware

Čak trećina novih Mac korisnika su bivši vlasnici Windows PC računara

Čak trećina novih Mac korisnika su bivši vlasnici Windows PC računara
Foto: Twitter / Printscreen | Čak trećina novih Mac korisnika su bivši vlasnici Windows PC računara

​Novo istraživanje tržišta računara otkriva da je trećina novih Mac korisnika u prošloj godini, prije obavljanja Apple kupovine koristilo Windows PC.

Istraživačka kompanija CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) nastavlja svoje istraživanja o Apple liniji proizvoda, a najnovije od njih bavi se kupcima Mac laptop i desktop računara. Podaci koje je ona otkrila su interesantni i pomalo iznenađujući, jer se ispostavilo da trećina novih Mac korisnika u prošloj godini u stvari predstavlja bivše vlasnike Windows PC računara.

Istraživanje je dovelo i do pitanja o Mac, PC računarima drugih proizvođača kao i Chromebook računarima. Ispostavilo se da postoji neka vrsta "cjevovoda" koja je vodila korisnike računara sa Windows operativnim sistemom i Chromebook uređaje, da kupe i pređu na Apple Mac proizvode.

U analizi, CIRP je kombinovao vlasnike PC uređaja svih vrsta odnosno, vlasnike laptop i desktop računara. Osim trećine Windows PC vlasnika koji su prešli na Mac, što je oko 35 odsto novih korisnika ovog brenda, i bivši vlasnici Chromebook uređaja prešli su na Apple u velikom broju.

Tako je u prošloj godini od ukupno novih Mac korisnika, njih 16 odsto činilo bivše vlasnike Chromebook računara. Ovi podaci takođe govore i o tome da gotovo 60 odsto Mac kupaca u protekloj godini čine novajlije na Apple platformi.

Zbog rezultata istraživanja djeluje da smo se vratili u 2001. godinu i prvu Apple prodavnicu koja aktivno pokušava da preobrati vlasnike PC računara u Mac kupce, prenosi "BenchMark".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije