Hardware

Denon dodaje Siri svojim pametnim zvučnicima

Denon dodaje Siri svojim pametnim zvučnicima
Foto: Twitter / Printscreen | Denon dodaje Siri svojim pametnim zvučnicima

​Još 2021. godine, termostati Ecobeea postali su prvi uređaj koji nije Appleov a koji je integrisao Siri glasovnu kontrolu u svoj hardver, nakon što je Apple te godine učinio glasovnog asistenta dostupnim uređajima trećih strana na WWDC -u. Premotajte nekoliko godina unaprijed i konačno je tu još jedan uređaj sa Siri: Denon pametni zvučnici.

Iako je prvenstveno poznat po svojim prijemnicima, Denonova linija bežičnih pametnih zvučnika za audio i striming muzike za cijelu kuću je pozicionira kao konkurenta Sonos i Bose. Denon je takođe u vlasništvu Masimo Consumer Audio, odijeljenja Masimo, kompanije čiji slučaj kršenja patenta u vezi sa tehnologijom pulsne oksimetrije trenutno blokira neke od zdravstvenih karakteristika Apple Watcha. 

Hardverska podrška za Siri na Denon zvučnicima, o kojoj je prvi izvestio "HomeKit News", došla je sa ažuriranjem firmvera U32 objavljenom u decembru. Omogućava vam da razgovarate sa Appleovim pomoćnikom preko zvučnika da kontrolišete reprodukciju muzike, pokrećete komande pametnog doma preko Apple Homea ili radite većinu svega za šta ste navikli da koristite Siri. Za razliku od korišćenja Siri na Ecobee termostatu, kvalitet zvuka bi trebalo da bude mnogo bolji na Denon zvučniku nego na termostatu na vašem zidu. 

Modeli sa mogućnošću uključuju Denon Home serije 150, 250, 350 i Soundbar 550, koji počinju od 250 dolara. Sve ovo takođe nudi integraciju Amazon Alexa glasovnog pomoćnika i podršku za Apple AirPlay 2, ali kao i kod termostata Ecobee, ne možete imati istovremeno i Siri i Aleka da rade; morate izabrati jedno ili drugo. A pošto Siri nije ugrađen u uređaj, takođe morate da imate HomePod ili HomePod Mini na istoj Wi-Fi mreži da biste obrađivali komande.

Denon ima uputstva za aktiviranje nove funkcije Siri na svom sajtu, prenosi "PCpress". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije