Hardware

Dimensity 9000 čipset ruši rekorde

Dimensity 9000 čipset ruši rekorde
Foto: Valentin Petkov/Unsplash | Dimensity 9000 čipset ruši rekorde

MediaTek je predstavio svoj najnoviji premijum čipset, kojim bi konačno mogao stati rame uz rame sa Qualcommom.

Sa erom ekspanzije 5G tehnologija, MediaTek je proširio svoju ponudu pristupačnih, a sposobnih čipsetova, kojima u velikoj mjeri parira Qualcomm Snapdragon modelima.

Do sada je MediaTek najjaču konkurenciju Qualcommu predstavljao u srednjem segmentu čipova, a sada je kompanija odlučila da pripreti i u premijum sektoru.

Mediatek Dimensity 9000 će se naći na premijum telefonima tokom sljedeće godine, a implementira nekoliko noviteta u svom segmentu i već ruši rekorde.

Na poznatom Antutu testu, Dimensity 9000 je nedavno ostvario rezultat od preko milion poena u okviru Vivo telefona, što je novi rekord za Android modele na ovoj platformi.

Pored toga, čipset je prvi na svijetu koji ima podršku za Bluetooth 5.3. kada su u pitanju kamere, podržani su senzori do 320MP, što omogućava snimanje 4K HDR videa sa tri kamere istovremeno.

Za grafiku je zadužen Mali-G710 GPU sa 10 jezgara. Sam Dimensity 9000 ima glavno Cortex-X2 jezgro sa taktom od 3,05 GHz. Kreiran je u 4nm procesu kompanije TSMC, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije