Hardware

Intel Core 14. generacije ponovo poskupljuje

Intel Core 14. generacije ponovo poskupljuje
Foto: Twitter / Printscreen | Intel Core 14. generacije ponovo poskupljuje

Nova linija Intel Core procesora 14. generacije biće zvanično predstavljena sljedeće sedmice i prema prvim informacijama će ponovo poskupjeti donoseći veće troškove budućim vlasnicima.

Očekuje se da će "veliki plavi" predstaviti novu liniju Intel Core 14. generacije procesora pod nazivom "Raptor Lake Refresh" za desktop računare. Ako je suditi po nazivu sve vam je jasno. To će se desiti na Innovation 2023 događaju koji počinje 19. septembra. U prodaji će se naći nedugo zatim tj. u drugoj polovini oktobra.

Veliki broj objavljenih informacija u proteklih nekoliko nedjelja koji prati ovaj događaj, uveliko je otkrio većinu njihovih ključnih specifikacija, uključujući vrijednost radne frekvencije, konfiguracije jezgra, potrošnju energije i još mnogo toga, navodi "BenchMark". Najnovije glasine nam sada daju uvid u ništa manje važan podatak koji se tiče cijene novih procesora.

Da počnemo sa lošim vijestima. Intel Core sljedeće generacije bi mogli biti skuplji od postojećih.

Dobra vijest je, međutim, da povećanje možda neće biti tako veliko koliko su se mnogi plašili. Prema novim podacima o nekoliko modela čipova predstojeće linije koji su objavljeni od strane "PC Canada", otkrivaju njihove cijene u Sjevernoj Americi.

Navedeni modeli uključuju Core i9-14900K i KF, Core i7-14700K i KF, i Core i5-14600K i KF, i svi redom imaju veću cijenu od svojih prethodnika. Oglasi su od tada uklonjeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije