Hardware

Kodžima vjeruje da će kao AI živjeti i poslije smrti

Kodžima vjeruje da će kao AI živjeti i poslije smrti
Foto: Instagram/hideo_kojima/Screenshot | Kodžima vjeruje da će kao AI živjeti i poslije smrti

Kodžima voli da probija granice onoga što mogu igre, pa ne bi bilo čudno da to učini i sa granicama života i smrti.

Veliki broj nas ima neku listu – kolekciju ili spisak stvari koje želimo da ostvarimo ili iskusimo prije nego što se naše kratko putovanje na ovoj planeti okonča. Mnogi pokušavaju da u tom periodu žive koliko god mogu, dok god mogu.

Međutim, legendarni Hideo Kodžima vjeruje da ima znatno više vremena da nastavi sa kreiranjem u odnosu na ono čime raspolaže prosječno ljudsko biće. On vjeruje da će nakon smrti postati AI (vještačka inteligencija) i da će i dalje biti prisutan, prenosi B92.

U nedavnom intervjuu za IGN, Kodžima je odgovarao na pitanje da li postoje neke filozofije ili osjećanja kojih bi volio da se Kojima Productions pridržava, nakon što on više ne bude s nama. Ovo je kreatora inspirisalo da otkrije neke jedinstvene planove koje ima za svoj život nakon smrti.

"Nastaviću da vodim onoliko dugo koliko sam tu, i sve što mi je bitno jeste da naši korijeni ostanu netaknuti kada je u pitanju kreiranje. Ali znate, vjerovatno je da ću postati AI i ostaću tu. Morate da budete stimulisani na različite načine kako biste nastavili da kreirate nove stvari, pa pretpostavljam da ću nastaviti da sarađujem sa drugima i kreiram nove stvari čak i kada budem AI", istakao je Kodžima.

S obzirom na to koliko često Kodžima voli da probija granice onoga šta igre mogu da budu, zajedno sa naklonošću ka zamršenim pričama, ne predstavlja iznenađenje da se kreator i dizajner igara ne bi zadovoljio skromnom sahranom ili kremacijom nakon smrti.

Da li su čovečanstvo i tehnologije evoluirali dovoljno da mogu nekoga uspješno da pretvore u AI, tokom narednih pedesetak godina, ostaje da se vidi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije