Hardware

Koliko je izdržljiv jedan od najmoćnijih telefona? (VIDEO)

Koliko je izdržljiv jedan od najmoćnijih telefona? (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen | Koliko je izdržljiv jedan od najmoćnijih telefona? (VIDEO)
Nezavisne novine

Još od objave Asus ROG Phone 6 Pro modela u julu ove godine, mnogi su se pitali koliko je izdržljiv ovaj telefon. Sada imamo i odgovor.

Prošle godine, Asus ROG Phone 5 se nije dobro proveo na testu savijanja, koji nudi Zak sa popularnog YouTube kanala JerryRigEverything.

Sredinom ove godine je stigao njegov nasljednik, a ROG Phone 6 Pro je podvrgnut istim testovima izdržljivosti.

Za početak, Gorilla Glass Victus ekran se grebe od šestog nivoa Mosove skale, uz dublje ureze od sedmog nivoa. AMOLED ekran pod plamenom izdrži oko 30 sekundi, nakon čega izložena oblast pocrni i ne oporavi se.

Stranice telefona su napravljene od aluminijuma, a zanimljivo je da se tasteri mogu mijenjati. Sistem sa kamerama je kreiran od stakla.

Na kraju je odrađen i najbitniji test. Nažalost, Asus ROG Phone 6 Pro se nije dobro proveo na testu savijanja, jer se prepolovio i to već tokom prvog pokušaja. Zanimljivo je da je ekran ostao čitav, ali nefunkcionalan. Poleđina je u potpunosti uništena.

Ovo ne predstalja veliko iznenađenje, jer se gejming telefoni obično ne kreiraju kako bi bili izdržljivi već kako bi ponudili najbolje performanse i opremljeni su najmoćnijim hardverom i dodatnim gejming karakteristikama. To znači da je potrebno da o ovakvim telefonima vodite malo više računa kada ih koristite, prenosi "b92"

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije