Hardware

Pratite nas na Google news

Laptop o kojem sanjaju svi gejmeri: HP Omen X

Laptop o kojem sanjaju svi gejmeri: HP Omen X
Foto: Ilustracija | Laptop o kojem sanjaju svi gejmeri: HP Omen X
N.N.

Kompanija HP predstavila je svoj najmoćniji gejmerski laptop - Omen X.

Riječ je o računaru koji je osmišljen za gejmere i e-sportiste, i za koji se očekuje da u regionu bude dostupan od novembra ove godine po početnoj cijeni od 2.699 evra.

Razvijajući ovaj model računara, kompanija HP se prvenstveno vodila potrebama gejmera, koji zahtijevaju optimalne i konfigurabilne performanse na nivou desktop računara i koje omogućavaju veliki broj frejmova u sekundi i brz odziv.

Imajući sve to u vidu, HP je stvorio uređaj sa naprednim rješenjem za hlađenje, ekranom sa brzim odzivom, potpuno prilagodljivom mehaničkom tastaturom i softverskim alatima koji omogućavaju korišćenje hardvera do krajnjih granica.

HP je opremio Omen X Laptop uređaje sljedećim tehnologijama i karakteristikama:

Omen Command Center softver za prilagođavanje i iskorišćenje hardvera do krajnjih granica, uz mogućnost upravljanja overklokingom procesora; optimizovanje mrežnog saobraćaja kako bi se smanjilo kašnjenje tokom online igranja; prilagođavanje sistemskog osvjetljenja za bolju kontrolu u igrama.

Sedmu generaciju Intel procesora sa nezaključanim Intel Core i7 procesorima

RAID0 SSD opciju za ultra brzo startovanje i učitavanje igara i PCIe SSD+HDD opcije skladištenja za brzi odziv i veliki smeštajni kapacitet.

Sistem hlađenja koji omogućava hardveru da radi preko fabričkih podešavanja, uključuje ventilator za povećanje protoka vazduha, kao i integrisanu komoru za isparavanje sa četiri toplotne cevi od 3.5 mm koje poboljšavaju prenos toplote sa GPU i CPU ka četiri pozadinska hladnjaka.

Osim toga, HP Omen X laptop posejduje i mehaničku RGB LED tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem, 4K ekran dijagonale 17 inča visoke rezolucije, DTS Headphone:X koje simuliraju suround zvuk, kao i prozirnu masku koja omogućava da vidite unutrašnjost laptopa.

Omen X Laptop je takođe napravljen tako da se može proširivati, bilo putem jednostavne nadogradnje sistemskih mogućnosti ili mijenjanjem komponenti.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije