Hardware

Laptop o kojem sanjaju svi gejmeri: HP Omen X

Laptop o kojem sanjaju svi gejmeri: HP Omen X
Foto: Ilustracija | Laptop o kojem sanjaju svi gejmeri: HP Omen X
N.N.

Kompanija HP predstavila je svoj najmoćniji gejmerski laptop - Omen X.

Riječ je o računaru koji je osmišljen za gejmere i e-sportiste, i za koji se očekuje da u regionu bude dostupan od novembra ove godine po početnoj cijeni od 2.699 evra.

Razvijajući ovaj model računara, kompanija HP se prvenstveno vodila potrebama gejmera, koji zahtijevaju optimalne i konfigurabilne performanse na nivou desktop računara i koje omogućavaju veliki broj frejmova u sekundi i brz odziv.

Imajući sve to u vidu, HP je stvorio uređaj sa naprednim rješenjem za hlađenje, ekranom sa brzim odzivom, potpuno prilagodljivom mehaničkom tastaturom i softverskim alatima koji omogućavaju korišćenje hardvera do krajnjih granica.

HP je opremio Omen X Laptop uređaje sljedećim tehnologijama i karakteristikama:

Omen Command Center softver za prilagođavanje i iskorišćenje hardvera do krajnjih granica, uz mogućnost upravljanja overklokingom procesora; optimizovanje mrežnog saobraćaja kako bi se smanjilo kašnjenje tokom online igranja; prilagođavanje sistemskog osvjetljenja za bolju kontrolu u igrama.

Sedmu generaciju Intel procesora sa nezaključanim Intel Core i7 procesorima

RAID0 SSD opciju za ultra brzo startovanje i učitavanje igara i PCIe SSD+HDD opcije skladištenja za brzi odziv i veliki smeštajni kapacitet.

Sistem hlađenja koji omogućava hardveru da radi preko fabričkih podešavanja, uključuje ventilator za povećanje protoka vazduha, kao i integrisanu komoru za isparavanje sa četiri toplotne cevi od 3.5 mm koje poboljšavaju prenos toplote sa GPU i CPU ka četiri pozadinska hladnjaka.

Osim toga, HP Omen X laptop posejduje i mehaničku RGB LED tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem, 4K ekran dijagonale 17 inča visoke rezolucije, DTS Headphone:X koje simuliraju suround zvuk, kao i prozirnu masku koja omogućava da vidite unutrašnjost laptopa.

Omen X Laptop je takođe napravljen tako da se može proširivati, bilo putem jednostavne nadogradnje sistemskih mogućnosti ili mijenjanjem komponenti.

(B92)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije