Hardware

Legendarni Microsoft miš se vraća na tržište

Legendarni Microsoft miš se vraća na tržište
Foto: Ilustracija | Legendarni Microsoft miš se vraća na tržište

Microsoft IntelliMouse prvi put je ugledao svjetlost dana davne 1996. godine, i vrlo brzo potom ušao u legendu kao jeftin, kvalitetan, ergonomski i, za to vrijeme, vrlo napredan miš, koji je krajem 90-ih mogao da se nađe na mnogim radnim stolovima, ali i u rukama igrača.

Prepoznatljiv oblik ovog miša sa crvenim svjetlom u donjem dijelu, ubacivanje danas nezaobilaznog točkića i vrlo precizan odaziv Omron prekidača u tasterima učinili su IntelliMouse klasikom. 

Posljednja verzija, IntelliMouse 3.0 u prodaju je puštena 2003. godine. Imala je optički senzor (umjesto kuglice kod originalnog modela) BlueTrack tehnologije, koja mu je omogućavala rad i na staklu. 

Danas, 22 godine od prvog i 15 godina od posljednjeg modela, Microsoft je predstavio nasljednika svog kultnog miša - Microsoft Classic IntelliMouse. Iako se "diči" istim izgledom i ergonomijom kao i klasični modeli, "ispod haube" nosi značajna tehnološka poboljšanja.

Njegovi senzori sada očitavaju položaj 1.000 puta u sekundi i imaju rezoluciju od čak 3.200 dpi. 

Novi IntelliMouse ima pet programabilnih tastera, klasične Omron prekidače, a umjesto kultnog crvenog svjetla sada mu donji dio isijava nešto modernijim bijelim tonovima, prenosi "Bug". 

Dizajneri novog miša kažu da je, uprkos zadržanom identičnom spoljnjem izgledu, unutrašnja struktura kućišta značajno dorađena pa je sada riječ o još čvršćem i izdržljivijem proizvodu, nego je to bio ionako kvalitetan original. 

Microsoft Classic IntelliMouse dolazi samo verziji sa kablom, i to po cijeni od 40 dolara.

(Bug.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije