Hardware

Microsoft najavljuje Proteus Controller

Microsoft najavljuje Proteus Controller
Foto: Twitter / Printscreen | Microsoft najavljuje Proteus Controller

​Microsoft je najavio Proteus Controller, modularni komplet Proteus Controller za video igre od 299 dolara koji omogućava Xbox igračima sa invaliditetom da prilagode svoje kontrolere.

Kreiran od strane periferne kompanije ByoWave kao dio programa "Designed for Xbox", bežični kontroler se sastoji od malih kockica sa zamjenljivim prednjim pločama koje uključuju tastere kontrolera, tablu za usmjerenje i analogne štapove.  

Dijelovi "prikači i igraj" se povezuju tako da igrači mogu da naprave više od 100 konfiguracija i varijacija LED osvjetljenja. Kao rezultat toga, igrači sa jednom rukom i drugi igrači sa invaliditetom mogu da koriste kontroler na način koji im najviše odgovara. Dugmad se takođe mogu ponovo mapirati za individualizovanije iskustvo, ali samo preko prateće aplikacije. 

Prilikom lansiranja, Proteus kontroler će raditi sa Xbox Series X / S, Xbox One i Windows 10 i 11. ByoWave kaže da neće podržavati PlayStation 5 ili Nintendo Switch, iako je otvoren za partnerstvo sa ovim platformama. 

Očekuje se da će kontroler biti isporučen ove jeseni, iako je sada dostupan za pretprodaju preko ByoWave veb lokacije po sniženoj cijeni od 255 dolara. Komplet će uključivati USB-C kabl za punjenje i Bluetooth ključ, kao i druge dijelove poput lijeve i desne ručke za kreiranje tradicionalnog gamepada i dvije velike periferne jedinice sa jednim dugmetom. 

Uporedo sa predstavljanjem novog kontrolera, Microsoft takođe ažurira svoj Xbox Adaptive Controller od 99.99 USD, koji je objavljen 2018. godine kako bi pomogao igračima da izgrade prilagodljiva podešavanja za igre. 

Kontroler će uskoro podržavati više dodataka, a svaki USB port će uskoro nuditi podršku za do 12 dugmadi, drugi štap i prekidač za šešir. Ažuriranje firmvera će biti dostupno javnosti u narednih nekoliko mjeseci, ali će se pojaviti u narednih nekoliko nedjelja za Xbox Insiders, prenosi "PCpress".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije