Hardware

Microsoft prekida sa podrškom nekih verzija Windowsa 11

Microsoft prekida sa podrškom nekih verzija Windowsa 11
Foto: Pixabay/Ilustracija | Microsoft prekida sa podrškom nekih verzija Windowsa 11

Ne tako davno, Microsoft je prestao da servisira Windows 10 verziju 21H2, ostavljajući verziju 22H2 jedinom podržanom verzijom Windowsa 10.

Iako nasljednik Windowsa 10 još uvijek djeluje svježe (i kontroverzno), došlo je vrijeme da i njegova podrška prestane.

Microsoft je istakao obavještenje za one koji još uvijek koriste originalno izdanje Windowsa 11, verziju 21H2: operativni sistem će dostići kraj svog životnog vijeka 10. oktobra 2023. godine. 

Kraj podrške znači da ova verzija više neće dobijati kumulativna ažuriranja s ispravkama, bezbjednosnim zakrpama i nove funkcije.

Prema objavi u zvaničnoj dokumentaciji, dolazeći kraj podrške utiče na sljedeće verzije Windows 11 sistema, objavljene u oktobru 2021. godine:

Ako koristite jedan od navedenih SKU-ova, vrijeme je da posetite Windows Update i ažurirate sistem na verziju 22H2 i njena ažuriranja funkcija "Moment" (sva ta ažuriranja su besplatna). Ta izdanja sadrže bezbroj promjena i dugo iščekivanih funkcija za poboljšanje izvornog i veoma kontroverznog izdanja.

Microsoft planira da objavi još jedno ažuriranje funkcija kasnije ove godine. Windows 11 verzija "23H2" trebalo bi da donese poboljšanja kao što je Copilot integracija, modernizovan File Explorer, izvornu 7z i RAR podršku, Paint sa tamnim modom i drugo.

Na kraju, potrebno je napomenuti da kraj Windows 11 verzije 21H2 neće uticati na korisnike koji imaju Windows 10 verziju 22H2. Sistem će ostati podržan još dvije godine, ali korisnici ne bi trebalo da očekuju ​​nova ažuriranja funkcija ili značajne promjene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije