Hardware

Motorola predstavila novi edge 40 Pro

Motorola predstavila novi edge 40 Pro
Foto: Twitter / Printscreen | Motorola predstavila novi edge 40 Pro

Motorola je predstavila svoj flagship model za ovu godinu - edge 40 Pro sa Snapdragon 8 Gen 2 lipsetom, ultrabrzim punjenjem na 125W uz preciznu glavnu kameru.

U pitanju je model koji je direktan nasljednik edge 30 pro od prošle nedjelje. Ima pOLED ekran veličine 6,67 sa 2400×1080 piksela i osvježavanje od 165 Hz, što je više od prošlogodišnjih 144 Hz. Ekran ima svjetlinu od 1300 nita, podržava Dolby Vision i HDR10+, te Amazon i YouTube HDR reprodukciju.

Tu je IP68 zaštita od vode i prašine, kao i Gorila Glass Victus zaštitu ekrana.

Motorolin najnoviji edge smartfon posjeduje trostruki sistem kamera. Glavno sočivo od 50MP ima optičku stabilizaciju slike (OIS) i instant all-pixel focus - koji pruža 32x više fokusirajućih piksela u poređenju sa tradicionalnim PDAF sistemom.

Edge 40 pro opremljen je i 50MP ultraširokom kamerom sa Macro Vision podrškom i 12MP 2x telefoto objektivom. Naprijed je 60MP kamera sa Snapdragon Cognitive Image Signal procesorom, koji koristi naprednu vještačku inteligenciju kako bi svaki prizor podijelio u dva različita segmenta.

Uz ovaj telefon, korisnici mogu da snimaju i video materijale filmskog kvaliteta, bilo u kristalno čistoj 8K rezoluciji ili u 4K HDR10+ modu sa preko milijardu nijansi.

Dodatno, Motorola edge 40 pro predstavlja softverska rješenja koja dodatno oživljavaju izuzetan hardver kamere, uključujući tu i nove video modove koji inspirišu kreativnost: Video Night Vision, Horizon Lock Stabilization, Video Auto Focus Tracking.

Motorola edge 40 pro donosi 125W TurboPower punjenje koje pruža dovoljno energije za cijeli dan korišćenja nakon samo 6 minuta punjenja, a baterija može biti potpuno puna za 23 minut.

Uz bateriju kapaciteta 4.600mAh i unaprijeđenom energetskom efikasnošću koju pruža Snapdragon 8 Gen 2 procesor, edge 40 pro može da izdrži 30 sati korišćenja nakon samo jednog punjenja. Tu je i podrška za 15W bežično punjenje (adapter se prodaje odvojeno) i 5W bežično dijeljenje baterije zahvaljujući kom je moguće puniti druge uređaje koji podržavaju bežični način dopunjavanja baterije.

Inače, telefon ima Dolby Atmos tehnologiju i posjeduje dva velika stereo zvučnika a predstavljena je i Moto Spatial Sound tehnologiju zahvaljujući kojoj je zvuk sa slušalica ili zvučnika još sveobuhvatniji i ispunjava prostor oko korisnika.

Motorola edge 40 pro koristi Android 13 koji je unaprijeđen Motorola iskustvima uključujući korišćenje pokretima šake, posebna podešavanja za multimediju i/ili mogućnost personalizacije.

Nova Motorola edge 40 pro je takođe kompatibilna sa Lenovo ThinkReality A3 pametnim naočarama, AR i VR rješenjem za poslovne ljude širom svijeta. Lagane, moćne i svestrane, ThinkReality A3 naočare povećavaju produktivnost poslovnih ljudi u malim i globalnim kompanijama.

Od posebno prilagođenih virtualnih monitora i 3D vizualizacije do AR unaprijeđenog radnog toka i treninga, ove pametne naočari transformišu posao na svim nivoima poslovnih kompanija.

Telefon dolazi u dvije boje - Interstellar Black i Lunar Blue, ili na srpskom - crnoj i svijetlo plavoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije