Hardware

NVIDIA predstavila novu tehnologiju na "CES 2024" (VIDEO)

NVIDIA predstavila novu tehnologiju na "CES 2024" (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen | NVIDIA predstavila novu tehnologiju na "CES 2024" (VIDEO)

​Kao što se i očekivalo, kompanija je osvježila svoju liniju grafičkih kartica. RTX 40 Super GPU bi trebali da donesu povećanje performansi po nižim cijenama. RTX 4080 Super (913 evra) i RTX 4070 Ti Super (730 evra) će biti pušteni u prodaju kasnije ovog mjeseca. Oni će navodno biti brži od svojih prethodnika.

NVIDIA još uvijek nije otkrila kompletne specifikacije najnovijih GPU-ova, ali RTX 4070 Ti Super će imati 16GB memorije, u poređenju sa prethodnih 12GB. Sa uključenim DLSS-om, navodi se da će 4080 Super donijeti dvostruko veću performansu od 3080 Ti.

NVIDIA će takođe ponuditi i srednji opseg GPU-a RTX 4070 Super, koji će koštati 550 evra i imati 20 odsto više jezgara od prethodne verzije.

Obzirom na trenutni pejzaž, NVIDIA je imala nekoliko AI proizvoda koje takođe treba pomenuti. Prije svega, kompanija sarađuje sa Getty Imagesom kako bi ponudila servis za generisanje slike iz teksta, koji uključuje intuitivne alate za editovanje.

NVIDIA je takođe najavila nekoliko ažuriranja za GeForce Now platformu. Usluga će uskoro podržavati G-Sync, kao i dnevne karte, koje omogućuju 24 sata pristupa plaćenim nivoima.

Značajnije igre poput Overwatch 2 i Diablo IV stižu na platformu, koja će uskoro biti dostupna i u Japanu, prenosi "PCpress".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije