Hardware

Nintendo razvija jeftinu verziju konzole Switch

Nintendo razvija jeftinu verziju konzole Switch
Foto: Ilustracija | Nintendo razvija jeftinu verziju konzole Switch

Switch portabilna konzola ostvarila je veliki uspjeh, pa nije iznenađenje da Nintendo planira da to iskoristi za dodatnu zaradu.

U svom izvještaju o zaradi koji je objavljen danas, otkriveno je da je do sada prodato 32,27 miliona Switch konzola, što je veoma blizu broja prodatih Nintendo 64 konzola (32,93 miliona primeraka).

Pored toga, pojavljuju se informacije da kompanija razvija manju i jeftiniju verziju Switch-a, koja će biti fokusirana na prenosivost, ali neće imati neke od funkcija originalne konzole.

Prema izvještaju, nova konzola vjerovatno neće imati dodatno plastično kućište za povezivanje sa televizorom. Ono će se prodavati odvojeno, po cijeni od 90 dolara, a ukoliko ne budete željeli da ga koristite, povezivanje sa TV-om će biti moguće i preko USB Type-C konekcije.

Pominje se i da će novi Switch imati i manji (pa prema tome i jeftiniji) ekran, a spekuliše se i da će se praviti kontroler koji će biti fizički dio konzole, umjesto izmjenjivog Joy-Cons-a.

Jefitniji Switch mogao bi da bude upravo ono što je neophodno Nintendo-u da poveća prodaju konzola tokom ove godine. U prethodnom periodu, kompanija je napravila reviziju projekcije prodaje u 2019. godini, očekujući da će prodati 17 miliona konzola, dok je prvobitni plan bio 20 miliona, piše PC PRESS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije