Hardware

Novi Snapdragon čip navodno u pripremi

Novi Snapdragon čip navodno u pripremi
Foto: Pixnio | Novi Snapdragon čip navodno u pripremi

​Dok čekamo dodatne informacije o slJedećem najboljem Qualcomm čipsetu, u međuvremenu je u pripremi još jedan novi Snapdragon čip kao nešto slabija verzija.

Iako je pažnja sa aktuelnog već prešla na predstojeći vodeći Qualcomm čip koji bi trebalo da izađe pred kraj godine, ali prije njega, kompanija bi mogla da predstavi još jedan, novi Snapdragon čip. I on bi trebalo da bude dio osmojezgarni mobilni procesor američkog dizajnera poluprovodnika, navodno sa oznakom modela SM8635.

Ovaj model čipa će vjerovatno biti pozicioniran između Snapdragon 8 Gen 2 i Gen 3, zbog čega bi njegovo komercijalno ime moglo da bude Snapdragon 8s Gen 2 ili Snapdragon 8 Gen 3 Lite. To znači da bi to u stvari bila nešto slabija verzija od trenutno najboljeg čipa ove kompanije Snapdragon 8 Gen 3.

Ovaj "srednji" čip navodno je zasnovan na TSMC 4 nm proizvodnom procesu, sa jednim Cortex-X4 jezgrom koje radi na 2,9 GHz sa Adreno 735 GPU dijelom, tvrdi pouzdani internet insajder sa "Weibo" društvene mreže "DigitalChatStation".

Na ovom "Weibo" nalogu takođe piše da novi Snapdragon čip u "Lite" verziji ima AnTuTu ocjenu od oko 1,7 miliona. Međutim, u igri bi mogao da se nađe još jedan čip ove kompanije sa imenom modela SM7675 koji je navodno identičan modelu SM8635, što sugeriše o tome da je to Snapdragon 7 Gen serije čipova.

To dakle, znači, da bismo ove godine do objavljivanja Snapdragon 8 Gen 4 modela, mogli da vidimo još dva čipa u nešto slabijim verzijama, što je dobro jer daje više mogućnosti i raznovrsnost tržištu mobilnih telefona koje je i dalje u procesu oporavka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije