Hardware

Novi Snapdragon čipset ojačaće telefone srednjeg ranga

Novi Snapdragon čipset ojačaće telefone srednjeg ranga
Foto: Twitter / Printscreen | Novi Snapdragon čipset ojačaće telefone srednjeg ranga

​Prošle godine, Qualcomm je predstavio procesor Snapdragon 7 Plus Gen 2, koji je donio značajno jače performanse telefonima srednjeg ranga.

Sada se pojavljuju informacije o još jednoj značajnoj nadogradnji kod Snapdragon 7 Plus čipseta.

Kako je na društvenoj mreži Weibo objavio tipster "Digital Chat Station", predstojeći Snapdragon 7 Plus procesor (vjerovatno Snapdragon 7 Plus Gen 3), dobiće arhitekturu koju ima Snapdragon 8 Gen 3.

Snapdragon 8 Gen 3 je najnoviji Snapdragon procesor, koji pokreće vodeće telefone za 2024. godinu, kao što su OnePlus 12 i predstojeći Samsung Galaxy S24.

Snapdragon 8 Gen 3 ima je osmojezgarni čipset sa moćnim Cortex-X4 jezgrom, pet Cortex-A720 srednjih jezgara i dva Cortex-A520 mala jezgra. Moguće je da bi Snapdragon 7 Plus Gen 3 mogao da dobije ista impresivna jezgra, prenosi "Phonearena".

Očekuje se šire usvajanje Snapdragon 7 Plus Gen 3 u odnosu na prethodnika. Potonji je bio ograničen na određene telefone kompanija Xiaomi i Realme, kao što su Redmi Note 13 Pro i Poco F5, prenosi "b92".

Snapdragon 7 Plus Gen 3, zasigurno, inaće potencijal da pruži značajna poboljšanja performansi telefonima srednjeg ranga, što bi moglo da utiče na tržište tako da bolje funkcije učini pristupačnijim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije