Hardware

Pratite nas na Google news

Objavljene cijene igrica za PlayStation 5

Objavljene cijene igrica za PlayStation 5
Foto: Screenshot / Sony | Objavljene cijene igrica za PlayStation 5
N.N.

Cijena PlayStation 5 konzola čini se kao pristupačna mnogima, ali šta je sa PS5 video-igrama?

Sony PlayStation 5 konzole dolaze sa cijenom od 400/500$ u zavisnosti od željene verzije, što je sasvim razumna cijena, pogotovu kada se u obzir uzmu faktori i otežavajuće okolnosti pod kojima će se nova generacija pojaviti 19. novembra.

Ovo predstavljanje pokrenulo je i temu poskupljenja video-igara, koja je bila aktuelna prije par mjeseci. Sony će se priključiti trendu "dizanja" cijena, pošto je izjavio kako će PS5 igre koštati 70 dolara umjesto 60, što je do sada bilo, moglo bi se reći, standard.

To će svakako važiti za sve AAA ekskluzive na kojima rade Sony studiji, a za sada je potvrđeno da će biti potrebno izdvojiti 70 dolara za Demon’s Souls Remake, Destruction All Stars i Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, prenosi "play.co.rs".

Igrači za porodične video-igre, i one izvan AAA ranga, mogu očekivati nižu cijenu, kao što će recimo Sackboy A Big Adventure koštati 60 dolara.

Što se tiče video-igara na kojima rade drugi studiji i izdavači, slika o povećanju nije potpuno jasna, ali će vjerovatno veliki broj njih podići cijenu. Nedavno je Activision potvrdio da će Call of Duty: Black Ops Cold War verzija za novu generaciju konzola koštati 70 dolara, dok drugi izdavači prate situaciju.

PlayStation ekskluzive koje će se pojaviti od prvog dana za PS5 su:

  • Demon’s Souls
  • Spider-Man: Miles Morales
  • Astro's Playroom
  • Destruction All Stars
  • Sackboy: A Big Adventure
  • Devil May Cry 5: Special Edition (na drugim platformama stiže samo Vergil DLC)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije