Hardware

Osam studija sada i zvanično u vlasništvu kompanije Microsoft

Osam studija sada i zvanično u vlasništvu kompanije Microsoft
Foto: Ilustracija | Osam studija sada i zvanično u vlasništvu kompanije Microsoft

Kupovina koja je ozvaničena još u septembru prošle godine, i koja je uzdrmala gejming industriju, sada je zvanično dobila sva potrebna zelena svijetla i privedena je kraju.

Kompanija Bethesda, zajedno sa svojom maticom ZeniMax Media, postala je dio kompanije Microsoft i njene grupacije gejming studija. Nakon što je komisija Evropske unije posliednja odobrila proces kupovine, vođa Xbox brenda, Fil Spenser, je zvanično poželio dobrodošlicu grupi od osam studija.

U istoj objavi se govorilo o motivaciji za kupovinu ZeniMaxa, želji da svaki studio ostvari svoj puni potencijal, i da pritom ima potpunu slobodu, prenosi Telegraf.

Otkriveno je da će Bethesda igre dolaziti na Xbox Game Pass, kao i da će neke od nadolazećih igara ove kompanije biti pune ekskluzive, što znači da se neće pojavljivati na Playstation konzolama.

Sve ovo je manje, više očekivano, mada je nekom iznenađenje da će Microsoft neke od igara iz svježe kupljenih studija biti ekskluzive za Xbox i PC, što je praktično za očekivati. Microsoft je ranije napomenuo da će ispoštovati ekskluzivnost igara koje su od ovog developera planirane za izlazak na PS5 hardveru.

Objava na blogu je bila čista formalnost, a glasine upućuju na to da će se ovog četvrtka odigrati neki specijalni događaj, u vidu video prezentacije koja će otkriti neke novine koje su se spremale iza zatvorenih vrata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije