Hardware

Pratite nas na Google news

Osim ekskluziva, PS5 donosi i kultne igre sa starijih konzola

Osim ekskluziva, PS5 donosi i kultne igre sa starijih konzola
Foto: Ilustracija | Osim ekskluziva, PS5 donosi i kultne igre sa starijih konzola
N.N.

Da Sony uveliko radi na petom izdanju čuvene konzole, više apsolutno nije nikakva tajna. Sve trenutno ide ka tome da će se lansiranje nove generacije konzola desiti negdje na jesen 2020. godine.

Nedavno smo saznali i da Sony već radi na pripremi nekoliko ekskluzivnih igara za PS5, jer budimo realni, to je ono što prodaje konzole i ono zbog čega je PS4 toliko dominirao u ovoj generaciji.

Još jedna lijepa vijest nam je ovog vikenda stigla i prije nego što je zvanično najavljen PlayStation 5. Naime, Sony Japan je registrovao patent koji omogućava neometanu kompatibilnost između PS5 i starijih PlayStation konzola.

Ideja iza patentirane tehnologije je da omogući procesoru buduće PS5 konzole da vjerno i gotovo identično emulira rad procesora starijih konzola (PS 1,2,3 i 4) kako bi se sve starije igre pokretale kao da ih igrate na matičnim konzolama, bez ikakvih problema i loše sinhronizacije.

Prosto rečeno, procesor u PS5 će bez problema umjeti da oponaša rad starijih konzola tako što prepozna "potrebe" igre i ulazi u režim rada u skladu sa tim potrebama, piše Play.

Ovo je sjajna vijest za sve ljude koji posjeduju veliku kolekciju starih igara i koji planiraju da kupe PS5, jer neće morati da imaju 3 - 4 konzole poređane pored televizora, već će svaki naslov moći da pokreću na budućoj PS5.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije