Hardware

Ova gejming konzola će štedjeti energiju

Ova gejming konzola će štedjeti energiju
Foto: Anton Porsche/ Pixabay | Ova gejming konzola će štedjeti energiju

Režim spavanja modernim gejming konzolama omogućava brzi prelazak u rad, ali takođe i troši značajnu količinu energije jer se sistem nikada zaista ne isključuje.

Microsoft smatra da može ponuditi kompromis na ovom polju. U okviru probne verzije za insajdere ponudiće vlasnicima Xbox gejming konzola (Series X, Series S), kao i Xbox One gejming konzola “active hours” opciju spavanja (aktivni sati).

Odaberete li opciju gejming konzola će se sama isključiti u vrijeme kada je najmanje vjerovatno da ćete je koristiti, čime se znatno skraćuje potrošnja energije. Postoji i opcija da se ručno podesi vrijeme kada ste neaktivni, ali će i automatska opcija biti dostupna, kada će se konzola privikavati vašim navikama, prenosi Engadget.

Novi režim će biti automatski omogućen i zakazan na Xbox Series X/S gejming konzolama, dok će Xbox One uvijek imati uključenu funkciju, a vrijeme ćete morati sami namjestiti.

Kompanija će takođe pružiti još jednu opciju – isključivanje sa uštedom energije, koji će smanjiti potrošnju energije do 20 puta u odnosu na režim spavanja.

Automatsko ažuriranje sistema i video igara u toku noći će biti omogućeno, ali donosi i mane u vidu dužeg vremena uključivanja i nemogućnosti da se konzola bežično “probudi”. Račun za struju takođe može biti manji, te postoji i ta prednost. Nadogradnja bi trebala automatski doći za Xbox Seriju X/S u okviru insajder programa, dok bi za Xbox One model trebala već biti dostupna, prenosi Benchmark.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije