Hardware

"Partner" donirao Tuzli pametnu klupu

"Partner" donirao Tuzli pametnu klupu
Foto: N.N. | "Partner" donirao Tuzli pametnu klupu

TUZLA – Partner mikrokreditna fondacija danas je donirala gradu Tuzla "pametnu" solarnu klupu.

Partner  MKF je u sklopu obilježavanja 20 godina uspiješnog poslovanja, donirala gradu Tuzla solarnu klupu, koja, pored njene funkcije da bude mjesto gdje će se prolaznici odmarati, svojim praktičnim i modernim dizajnom pruža mogućnost punjenja mobilnih uređaja.

"Solarnim stablom, koje smo poklonili Panonskim jezerima, ovim današnjim poklonom, kao i nizom projekata koji se tiču energijske efikasnosti, Partner MKF želi pokazati i prihvatiti svoju društvenu odgovornost, kao i dati svoj doprinos razvijanju svijesti o važnosti očuvanja životne sredine“, rekao je Senad Sinanović, direktor Partner mikrokreditne fondacije.

Pametna klupa, koja se nalazi na platou Tržnog centra Sjenjak, uz pomoć sunčeve energije i fotonaponskog panela od 20W, omogućava istovremeno punjenje 4 mobilna uređaja.

Partner mikrokreditna fondacija je prisutna na tržištu u posljednjih 20 godina sa kreditnim linijama za poljoprivredu, stanovanje i mikrokredite za poboljšanje uslova života. Ipak, ono što čini Partner trenutnim tržišnim liderom su projekti usmjereni prema finansiranju energijske efikasnosti koji su pokrenuti 2012. godine.

Kroz finansiranje mjera energijske efikasnosti Partner MKF-a od 2012. godine, procijenjena je ukupna ušteda od preko 1,7 miliona MWh primarne energije, što je ekvivalent energetskih troškova za 3.357 domaćinstava u vremenskom periodu od 28 godina (prosječan rok trajanja ugrađene opreme), ili uštede od 136 miliona eura. To će dovesti do procijenjenog smanjenja u emisijama CO2 za više od 524.000 tona.

Za više informacija posjetite web stranicu: www.partner.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije